Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης: Ανάγκη έμπρακτης στήριξης από την κυβέρνηση στα στελέχη του Λ.Σ.

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 18:45

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης: Ανάγκη έμπρακτης στήριξης από την κυβέρνηση στα στελέχη του Λ.Σ.

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου ,αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας και όλους τους λιμενικούς που για άλλο ένα καλοκαίρι, παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις προσωπικού, με το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους , τίμησαν την αποστολή τους και το Λιμενικό σώμα.

Δυστυχώς όμως το "ευχαριστώ" δεν αρκεί πλέον  για τους συναδέλφους μας :

- που συστηματικά εργάζονται υποχρεωτικά πέραν του ωραρίου τους, χωρίς ρεπό, σε βάρος της οικογένειας τους, για να καλύψουν υπηρεσιακές ελλείψεις.

- που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά λόγω των υπέρογκων ενοικίων που αναγκάζονται να πληρώνουν, αφού η πολιτεία δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ούτε το στοιχειώδες δικαίωμα της αξιοπρεπούς στέγασης στους ένστολους που μεταθέτονται υποχρεωτικά .

- που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά , περιμένοντας χρόνια την διενέργεια δίκαιων μεταθέσεων για να επιστρέψουν στον τόπο συμφερόντων τους.

- που, ελλείψει μεταθέσεων, αναγκάζονται να παρακαλάνε για να μετακινηθούν, έστω προσωρινά, μέσα από ένα αδιαφανές σύστημα αποσπάσεων, απομεινάρι ενός πελατειακού κράτους που θα θέλαμε να είχε εκλείψει.

- που υπηρετούν στα πλωτά και που ακόμα και όταν δεν περιπολούν υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή καθώς δεν υπάρχουν αμοιβα πληρώματα για τις περιπτώσεις ανάγκης.

 Η κυβέρνηση για την επιβράβευση όλων αυτών  ανακοίνωσε στην ΔΕΘ την αύξηση της  αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης των ένστολων κατά μισό ευρώ την ώρα μεικτά επισφραγίζοντας το αίσθημα αδικίας και απαξίωσης που κυριαρχεί .

Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής είναι  ορατά:

Οι νέοι γύρισαν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές.

Οι παραιτήσεις και οι πρόωρες αποστρατείες στελεχών αυξάνονται.

Oι Λιμενικές Αρχές στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, όπως και σε πολλά άλλα νησιά λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και κάθε χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει.

Οι συνάδελφοι μας εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους υπό συνεχή πίεση, προσπαθώντας από την μια να εξυπηρετήσουν τους συναλλασσόμενους πολίτες και από την άλλη να αντιμετωπίσουν την ατέρμονη γραφειοκρατία και τις ανεδαφικές, συνεχώς αυξανόμενες, υπηρεσιακές απαιτήσεις.

Ζητάμε από την κυβέρνηση έμπρακτη στήριξη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να σταματήσει η κατρακύλα.

- Άμεσα προγραμματισμό προσλήψεων για να καλυφθούν τα οργανικά κενά.

- Αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

-Πραγματική και όχι «συμβολική» ενίσχυση του εισοδήματος μας με ειδική μέριμνα για όσους  υπηρετούν σε τουριστικές περιοχές και μακριά από το σπίτι τους.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Σταματελάτος Σπύρος

Η γραμματέας Γαλάνη Ελένη




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250