Mπατιστάτος στον COSMOS 96,5: «Δεν δόθηκε η ευκαιρία στον Κασσελάκη – Πιο αξιόλογη λύση ο Φαραντούρης»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 13:31

Mπατιστάτος στον COSMOS 96,5: «Δεν δόθηκε η ευκαιρία στον Κασσελάκη – Πιο αξιόλογη λύση ο Φαραντούρης»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αριστοτέλης Μπατιστάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μείζονα προβλήματα που έχουν ανακύψει  στον χώρο.

 «Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου είχαμε Νομαρχιακή Επιτροπή φοβερά προβληματισμένοι όλοι. Μεταξύ των μελών υπάρχει ομόνοια, είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα και  έχουμε τους προβληματισμούς μας γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν κυρίως την κοινωνία και όχι μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, είναι πάρα πολύ άσχημα.

Στην πολιτική όταν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, σίγουρα θα υπάρξει έλλειμμα δημοκρατίας.

Ανεξάρτητα το πώς ερμηνεύει κανείς το καταστατικό του κόμματος, όσα συνέβησαν στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή και στην Πολιτική Γραμματεία, ήταν επικίνδυνα και για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, αλλά και για την δημοκρατία.

Πέρα από τα φαιδρά, για το ότι κάποιοι ψήφισαν μυστικά, κάποιοι φανερά, τα οποία δεν μπορούν να σταθούν ούτε σε εκλογές πολιτιστικού συλλόγου, ανεξάρτητα από το αν ήταν η θα είναι πρόεδρος ο κ Κασσελάκης, υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας όταν έναν πρόεδρο τον εκλέγει ένα σώμα και τον καθαιρεί ένα άλλο σώμα.

Αυτό που θα έπρεπε να γίνει από την στιγμή που πέρασε η πρόταση μομφής με 163 ψήφους, θα ήταν το θέμα να παραπεμφθεί στο συνέδριο. Το συνέδριο είναι το ανώτερο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ανώτερο και από την Κεντρική Επιτροπή και είναι το καθ ύλην αρμόδιο να πάρει τη τελική απόφαση.

Προφανώς δεν θα ήταν ως τότε έκπτωτος πρόεδρος  κ. Κασσελάκης , γιατί κατ αρχήν αυτό δεν προβλέπεται από το καταστατικό , αλλά έγινε ότι έγινε, γιατί δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποπέμψει από το εσωτερικό του ούτε τις τάσεις, ούτε τις φράξιες. Και μόνο που εμφανίστηκε ένα νούμερο 87, ενώ είχαμε  τελειώσει όπως πιστεύαμε όλοι με τους 53+, τους 6+ 6, ότι και να πουν αυτοί οι 87 , υπάρχει θέμα.

 Όλα αυτά θέλαμε να τα είχαμε αφήσει πίσω μας, αλλά δυστυχώς θορυβήθηκαν κάποιοι από δηλώσεις του προέδρου και δεν είναι λίγο για κάποιον να ακούει ότι μέχρι 3 θητείες θα είναι βουλευτής.

Πιστεύω ότι η κοινωνία θα πει το ίδιο και εν πάση περιπτώσει να το συζητήσουμε, γιατί δεν μπορεί να έχουμε 70αχρονους και 80άχρονους να εκπροσωπούν την γενιά Ζ.

Προφανώς και ο Στέφανος Κασελάκης δεν τα έκανε όλα σωστά, έκανε λάθη, αλλά εν πάση περιπτώσει έναν πρόεδρο 11 μηνών , προσπαθείς να σταθείς δίπλα του, να διορθώσεις τα λάθη του- είναι δεδομένο ότι θα κάνει και λάθη. Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις απόψεις του, από την επόμενη μέρα ξεκίνησε η αμφισβήτηση του. Αυτά τα πράγματα ο κόσμος τα βλέπει και απομακρύνεται. Ο  κόσμος οι φίλοι , τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή απογοητευμένοι, ένα δίμηνο πριν τις ευρωεκλογές έγινε κάποια ανακωχή και εκεί δεν ξέρω αν κάποιοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους , ούτως ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει το ποσοστό που του άξιζε, για να μπορέσει να εκπροσωπήσει τον κόσμο »

Ο κ. Μπατιστάτος, απεδέχθη ότι δεν ήταν σωστή η κίνηση  Κασσελάκη με την  διαγραφή Πολάκη και το  συνακόλουθο πισωγύρισμα, όπως και με το θέμα της κ. Λινού, ωστόσο θα έπρεπε να υπάρξει μία άλλου είδους διευθέτηση του προβλήματος. Για τον δε κ Πολάκη που όπως ανέφερε έχει προσφέρει πολλά , δεν νοείται πριν από 2 μήνες να στηρίζει Κασσελάκη και το φορολογικό πρόγραμμα που παρουσίασε πριν τις ευρωεκλογές, χαρακτηρίζοντας το ως το ποιο αριστερό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε ποτέ απο την μεταπολίτευση  και τώρα να λέει προς τον Κασσελάκη «δεν κάνεις».

Αναγνώρισε ότι η αυτοπροβολή που επιχείρησε ο κ Κασελάκης δεν ήταν ορθή , αλλά στον αντίποδα έθεσε το mea culpa (αναγνώριση λάθους) του Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογές που δεν ακούγεται συχνά (6 Ιουνίου του 1988 σε συζήτηση στη Βουλή, ο Ανδρέας Παπανδρέου αναγκάστηκε να πει «mea culpa» γιατί «πάγωσε» το Κυπριακό , την 1η Φεβρουαρίου του 1988 στο Νταβός της Ελβετίας, σε συνομιλίες που είχε με τον τότε Τούρκο πρόεδρο Τουργκούτ Οζάλ) .

Πρόσθεσε δε: « Τα κόμματα έχουν πάντα μπροστά κάποιον, που δίνει το τέμπο. Έκανε λάθη ο Στέφανος Κασσελάκης , αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτές τις συμπεριφορές, γιατί όλοι οι υπόλοιποι δεν τα έκαναν σωστά. Και ο Νίκος Παπάς, δεν τα έκανε όλα σωστά με τον Καλογρίτσα, όπως δεν τα είπε σωστά και την Κυριακή (στην συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη), ότι το 15%  του κόσμου, δεν έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που λείπει από την κοινωνία αν ισχύει αυτό».

Εν κατακλείδι ο κ. Μπατιστάτος , ξεδίπλωσε τα ναι και τα όχι στα όσα επιχείρησε ο κ. Κασσελάκης , ωστόσο καυτηρίασε και τα λάθη όσων εκ του ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησαν, αλλά και όσων έδρασαν  κατά την «τραγική» όπως την χαρακτήρισε περίοδο 2019-2023 , που ήταν καταλυτική για την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και  που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας τους 87 κλπ.

Εξέφρασε δε την άποψη, ότι το ΠΑΣΟΚ, με όσα διαδραματίζονται αυτή την  στον ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρούσε μια συνένωση δυνάμεων μαζί του. Σημείωσε δε: « Στην πολιτική όπως και στην φύση, δεν υπάρχουν κενά. Αν εμείς αποδείξουμε ότι είμαστε κατώτερο των περιστάσεων, ο κόσμος θα πάει αλλού να εναποθέσει τις ελπίδες του. Οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ όπως κι εγώ, προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και εάν το ΠΑΣΟΚ σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ο κόσμος  θα πάνε μόνος του στο ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάζεται να τον πάει ούτε ο Σπίρτζης, ούτε ο Ραγκούσης. Είναι θέμα διαδικασιών αξιοπιστίας και δημοκρατίας η μετακίνηση. Όταν δεν μπορείς να καθορίσεις τις διαδικασίες μέσα στο κόμμα σου, πώς να εναποθέσει τις ελπίδες του ο καθένας σε σένα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλω ακόμα να το πιστέψω ότι πάμε για διάλυση, θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και θα προχωρήσουμε μπροστά ».

Μένοντας σε πρόσωπα χαρακτήρισε απαράδεκτη την στάση Σπίρτζη, την χαρακτήρισε ως σημάδι αποσύνθεσης και χαρακτήρισε ως την πιο αξιόλογη λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ, για  την ηγεσία του κόμματος, τον Νικόλα Φαραντούρη. Πρόσθεσε όμως, , ότι αυτό που δεν γνωρίζει, είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ με την τοξικότητα που διακατέχεται θα είναι η καταλληλότερη λύση για τον κ. Φαραντούρη. Σημείωσε δε, ότι ο ίδιος ο κ. Φαραντούρης θα πρέπει να εκτιμήσει την κατάσταση.

Κλείνοντας επεσήμανε: « Αυτό που με στενοχωρεί δεν είναι οι υποψηφιότητες ούτε του Φάμελλου, ούτε του Κασσελάκη η του οποιουδήποτε, όταν όμως ένα κόμμα αποσυντίθεται και εμφανίζεται είτε ο Γκλέτσος, η ο ένας η ο άλλος, τότε είναι κωμικό. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει, εμείς θα είμαστε εδώ, θα στηρίζουμε αυτό που στηρίζαμε όλα τα χρόνια και θα προσπαθούμε συνέχεια , είτε στο συνέδριο, είτε στα όργανα , για το καλύτερο, γιατί ένας δυνατός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , μια δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση, είναι πρωτίστως καλή για την κοινωνία ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250