Μπατιστάτος: «Εάν πάρει κανείς τις μετρητοίς όλα τα δελτία που βγάζει ο κ. Καππάτος, θα έχει την αίσθηση ότι ζει σε άλλη χώρα"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 09:53

Μπατιστάτος: «Εάν πάρει κανείς τις μετρητοίς όλα τα δελτία που βγάζει ο κ. Καππάτος, θα έχει την αίσθηση ότι ζει σε άλλη χώρα"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τoυς δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αριστοτέλης Μπατιστάτος.

Ο κ. Μπατιστάτος αναφέρθηκε στην εκφρασμένη μέσω δελτίου κριτική  της ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο για το αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου,  που ενώ θα μπορούσε να επισκευαστεί με 2 εκ. ευρώ,  θα κοστίσει 7 εκατομμύρια για να ανασκευαστεί:

«Εάν πάρει κανείς τις μετρητοίς όλα τα δελτία που βγάζει ο κ. Καππάτος, θα έχει την αίσθηση ότι ζει σε άλλη χώρα, όχι μόνο σε άλλο νησί. Όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι βουλευτές προσπαθούν να κάνουν έργα στον τόπο τους κι είναι απολύτως θεμιτό, αλλά το διά των ενεργειών μου και μετά από μένα το χάος , είναι αν μη τι άλλο άδικο και αντιαισθητικό.

Ο κ. Καππάτος βέβαια προσπαθεί να υποστηρίξει και να υπερασπιστεί την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη , η οποία - όπως όλος ο κόσμος καταλαβαίνει - είναι κατώτερη των περιστάσεων, όχι μόνο σε επίπεδο θεωρητικό , αλλά και σε επιμέρους θέματα, όπως αυτά τα έργα για τα οποία ο κ. Καππάτος πανηγυρίζει.

Ποιος φταίει που ο θολωτός τάφος στα Τζανάτα είναι σ αυτά τα χάλια για χρόνια, ενώ η κ. Μενδώνη, με τη οποία είναι σε συνεχή επαφή όπως λέει, ήρθε στο νησί πριν 3 χρόνια και ακόμα ο τάφος είναι κλειστός και μη επισκέψιμος;».  Ο κος Μπατιστάτος αμφισβήτησε την δρομολόγηση του έργου του Τάφου των Τζανάτων και  καυτηρίασε και την καθυστέρηση στη ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου και του οδικού δικτύου Αργοστόλι-Πόρος.

«Αδικεί με την ανακοίνωση του ο κ Καππάτος, την προκάτοχο του Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  που κυβέρνησε κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Σήμερα ο κ. Καππάτος και η Κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς να υπάρχουν μνημόνια, έχουν μία μνημονιακή λογική και πρακτική σε όλες τους τις αποφάσεις , και κατά τα άλλα πανηγυρίζουμε για πράγματα αυτονόητα».

Ο κ Μπατιστάτος στάθηκε στον Τάφο των Τζανάτων κάνοντας αναδρομή στα όσα αφορούν το έργο ανάδειξης του και σημείωσε  ότι όλη αυτή η χρονοτριβή δεν τιμά τον τόπο με τη υφιστάμενη κατάσταση σ’ αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο.

Για τις αναταράξεις που συνεχίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Μπατιστάτος ενημέρωσε ότι θα προβούν τοπικά  σε νέα ανακοίνωση και εξέφρασε την πίστη ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά. Το συνέδριο του κόμματος θα λάβει χώρα 8-9-10 Νοεμβρίου , οι εκλογές για τον πρόεδρο θα διεξαχθούν 24 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικές 1 Δεκεμβρίου. Σημείωσε δε: « Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα συμμετάσχει και ο κ Κασσελάκης (*) Συμφωνώ με τον κ. Πολλάκη που είπε ότι δεν θέλει να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη , αλλά να τον νικήσει. Έτσι λύνονται τα θέματα στην πολιτική, με δημοκρατία και εκλογές από την βάση. Αυτό που θέλω να ακούσει ο κόσμος, είναι ότι προσπαθούμε οι τοπικές οργανώσεις να λειτουργούμε ως θεσμοί και όχι ως κομματάρχες και προσπαθούμε να παίξουμε τον ρόλο του κυματοθραύστη από πάνω προς τα κάτω και, να μην μεταφέρουμε όλη αυτή την διχόνοια που υπάρχει, στην βάση μας. Πιστεύω ότι τοπικά έχουμε μία ηρεμία, θα προχωρήσουμε και δημοκρατικά θα εκλέξουμε τον πρόεδρο που αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι η κοινωνία, που χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση, γιατί οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι ».

Για τα όσα του προσάπτει ενίοτε ο κ. Κιουρτσής, Συντονιστής ΣΑΜΗΣ-ΠΥΛΑΡΟΥ-ΕΡΙΣΟΥ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, σχολίασε ότι δεν ασχολείται και σημείωσε ότι αυτά δεν έχουν θέση όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά γενικώς στην δημοκρατία.

Κλείνοντας, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές ο κ Κασσελάκης και για το τι θα ακολουθήσει μετά τα όσα έχουν λάβει χώρα, απάντησε ότι σ αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολη η επόμενη μέρα με όλα αυτά που έχουν ειπωθεί: « Προφανώς κάποιοι άνθρωποι που έχουν πει πολύ βαριές κουβέντες και δεν έβαλαν ποτέ νερό στο κρασί τους, θα δυσκολευτούν την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι πρόεδρος ο ένας, είτε ο άλλος. Εμείς είμαστε και θα είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως ποιος θα είναι πρόεδρος» .

* H συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που απέκλεισε τον κ. Κασσαλάκη από την διεκδίκηση της Προεδρίας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250