Σεμινάριο στην Επτανησιακή Διατροφή στο Αργοστόλι
Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 25 Ιουνίου ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος του Σεμιναρίου για την Επτανησιακή Διατροφή, που διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 29 Ιουνίου. Το πενθήμερο Σεμινάριο είναι δωρεάν και απευ¬θύνεται σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.Στο πλαίσιο του σεμιναρίου προβλέπεται η δη¬μιουργία Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας, το οποίο θα αποδίδεται σε τοπικούς εστιάτορες που, αφού έχουν παρακολου-θήσει τα σχετικά σεμινάρια, θα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπι¬κά προϊόντα. Το Σεμινάριο θα επαναληφθεί στη Ζάκυνθο και στη Λευκάδα, από την 1η έως τις 6 Ιουλίου.Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρα¬κολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογί¬ας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής μπορεί να γίνεται στη Γραμματεία του Τμήματος Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων (9:00-14:00) και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. document.getElementById('cloakbbfb85b2f571304890637546c76a8bad').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addybbfb85b2f571304890637546c76a8bad = 'spytro' + '@'; addybbfb85b2f571304890637546c76a8bad = addybbfb85b2f571304890637546c76a8bad + 'gmail' + '.' + 'com'; var addy_textbbfb85b2f571304890637546c76a8bad = 'spytro' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';document.getElementById('cloakbbfb85b2f571304890637546c76a8bad').innerHTML += ''+addy_textbbfb85b2f571304890637546c76a8bad+''; Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε:www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_sto_seminario.doc Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής(e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. document.getElementById('cloak2ab5c521dc726b687c83ccc77c74fa72').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy2ab5c521dc726b687c83ccc77c74fa72 = 'a.vitoratos' + '@'; addy2ab5c521dc726b687c83ccc77c74fa72 = addy2ab5c521dc726b687c83ccc77c74fa72 + 'yahoo' + '.' + 'com'; var addy_text2ab5c521dc726b687c83ccc77c74fa72 = 'a.vitoratos' + '@' + 'yahoo' + '.' + 'com';document.getElementById('cloak2ab5c521dc726b687c83ccc77c74fa72').innerHTML += ''+addy_text2ab5c521dc726b687c83ccc77c74fa72+''; )Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος, τηλ: 26710-27101 Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Κεφαλονιά, 25 – 29 Ιουνίου 2013
Αμφιθέατρο Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, Αργοστόλι
ΤΡΙΤΗ 25 Ιουνίου 2013
09:00-10:00 Ο αγροτουρισμός ως μοχλός τοπικής ανάπτυξης – Οι παραδοσιακές συνταγές ως αναπόσπαστο στοιχείο του αγροτουρισμού [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
10:00-11:00 Ο αγροτουρισμός ως μοχλός τοπικής ανάπτυξης – Οι παραδοσιακές συνταγές ως αναπόσπαστο στοιχείο του αγροτουρισμού [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
11:15-12:15 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης [Α΄] (Φώτης Τσόπελας)
12:30-13:30 Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης [Β΄] (Φώτης Τσόπελας)
13:30-14:30 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο εστίασης και διατροφής, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Α΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)
14:30-15:30 Χρήση του Διαδικτύου ως μέσο πληροφόρησης για τις εξελίξεις στο χώρο εστίασης και διατροφής, αλλά και ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών εστίασης – Ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών [Β΄] (Αγησίλαος Κονιδάρης)
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Ιουνίου 2013
09:00-10:00 Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης [Α΄] (Παρασκευή Μπουφούνου)
10:00-11:00 Οργάνωση και Διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης [Β΄] (Παρασκευή Μπουφούνου)
11:15-12:15 Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Α΄] (Παρασκευή Μπουφούνου)
12:30-13:30 Επιχειρηματικότητα και καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και νησιωτική κουλτούρα [Β΄] (Παρασκευή Μπουφούνου)
13:30-14:30 Η σημασία του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σαν στοιχείο πιστοποίησης στην προβολή των υπηρεσιών των χώρων εστίασης [Α΄] (Γεράσιμος Δαναλάτος)
14:30-15:30 Η σημασία του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σαν στοιχείο πιστοποίησης στην προβολή των υπηρεσιών των χώρων εστίασης [Β΄] (Γεράσιμος Δαναλάτος)