Κρητικός για τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ: “O Νίκος Ανδρουλάκης δεν νιώθει πλέον να αμφισβητείται” (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 19:43

Κρητικός για τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ: “O Νίκος Ανδρουλάκης δεν νιώθει πλέον να αμφισβητείται” (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λευτέρης Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός αποκωδικοποιώντας το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της 13ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος , ανέφερε:

« Η επόμενη μέρα μας βρίσκει με ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα και νομίζω  είναι ένα μήνυμα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ουσία  ξαναβαπτίστηκε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η διαφορά δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης του αποτελέσματος και αυτό δίνει στον Νίκο Ανδρουλάκη μία μεγάλη δυναμική.

Αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις του Ανδρουλάκη, θεωρώ πολύ σημαντικό να αξιοποιηθούν τα πρόσωπα που συμμετείχαν  στην διαδικασία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και κυρίως ο Παύλος Γερουλάνος , η Άννα Διαμαντοπούλου, όλοι οι υποψήφιοι.

 Στον 1ο γύρο αποδείχθηκε ότι έχουν ένα μεγάλο ακροατήριο στον χώρο του ΠΑΣΟΚ  και δεν περισσεύει κανείς.

Είναι η στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν νιώθει πλέον να αμφισβητείται  γιατί η βάση έδειξε ότι δεν θέλει να αλλάξουμε αρχηγό, αλλά να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης. Θεωρώ ότι έχει λάβει το μήνυμα ο Πρόεδρος μας και θα προβεί στις κινήσεις εκείνες, ώστε και επικοινωνιακά το κόμμα να εξελιχθεί και κυρίως πολιτικά. Να αξιοποιηθούν άνθρωποι που δεν αξιοποιήθηκαν στην πρώτη θητεία του Νίκου Ανδρουλάκη που να μπορούν να προσφέρουν στο κόμμα πολιτικά.

Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο Παύλος Γερουλάνος, η Άννα Διαμαντοπούλου, υπάρχει ένα έμψυχο υλικό πάρα πολύ αξιόλογο, το οποίο θα πρέπει να βγεί στην 1η γραμμή».

Ο κ. Κρητικός ανέτρεξε στον παρελθόντα χρόνο και στην αμφισβήτηση του προέδρου μετεκλογικά και χαρακτήρισε σωστή την απόφαση Ανδρουλάκη να πάει σε εκλογές προέδρου  το κόμμα και να μην μπεί σε μια μακροχρόνια διαδικασία τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Επανέλαβε δε, ότι αλλαγή επιβάλλεται στην τακτική που θα ακολουθήσει πλέον ο κ. Ανδρουλάκης  και σημείωσε:  « Ήταν η πρώτη φορά και εξεπλάγην ευχάριστα, που άκουσα τον Νίκο Ανδρουλάκη την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, να λέει ότι διεκδικούμε την κυβέρνηση, την εξουσία, κάτι που δεν είχε κάνει σε προηγούμενες δηλώσεις του».

 Σ αυτό το σημείο έκανε αναφορά στα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τα οποία απογοητεύουν τον κόσμο και προέβαλε την άψογη πολιτικά στάση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία της 13ης Οκτωβρίου στην Κεφαλονιά ενημέρωσε ότι υπήρχε μια σημαντική αποχή σε σχέση με τον πρώτο γύρο , που η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου , ενδυνάμωσε την εκλογική διαδικασία. Χαρακτήρισε δε ως νικητή των εκλογών τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος «ψήλωσε» στα μάτια του κόσμου περισσότερο από ποτέ.

¨Όσο για τον κ. Ανδρουλάκη ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν μένει παρά να αποδείξει όπως τόνισε , ότι μπορεί να παρουσιάσει πράγματα τα οποία δεν έχουν δει μέχρι τώρα.

 Εν κατακλείδι ο κ. Κρητικός ανέφερε: «Αυτό που βλέπω είναι ένα κλίμα ενότητας, δεν αμφισβητεί κανένας το αποτέλεσμα και αυτό για το οποίο όλοι αγωνιούμε και περιμένουμε να δούμε, είναι ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις του Προέδρου μας, ώστε πραγματικά να φυσήξει ένας άνεμος αλλαγής εντός του κόμματος».

Τέλος όσον αφορά την δυνατότητα να ψηφίζουν και φίλοι του κόμματος και αν αυτό συμβάλλει στην ρευστοποίηση της «Βάσης» των κομμάτων, ο κ Κρητικός απάντησε , ότι ως φίλοι καταγράφονται συνήθως  άτομα που δεν κινητοποιούνται σε άλλους πολιτικούς χώρους , η επανέρχονται στον χώρο στον οποίο ανήκαν στο παρελθόν και κατά τον ίδιο δεν επηρέασε  ο αριθμός των μελών το αποτέλεσμα των  πρόσφατων εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250