“Ως εδώ!” Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη από τους υγειονομικούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 21:33

“Ως εδώ!” Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη από τους υγειονομικούς

Πανελλαδική κινητοποίηση αύριο από τους υγειονομικούς

 «Δεν θα γίνει η απώλεια συνήθειά μας! Ως εδώ με την κοροϊδία!». Με αυτό το κεντρικό σύνθημα θα βγουν (για άλλη μια φορά) στους δρόμους οι νοσοκομειακοί γιατροί, μπας και ακούσει η κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας τους για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο με επιλογή της έχει ρημάξει για χάρη του ιδιωτικού τομέα.

Οι φωνές από ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους υγειονομικούς για τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν για τους αρρώστους και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία από άκρη σε άκρη της χώρας είναι καθημερινές. Αλλά η κυβέρνηση επιμένει στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και φυσικά στην πριμοδότηση της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ δίνουν κάθε μέρα τη μάχη στους χώρους δουλειάς και καλούν όλους μας να βγούμε μαζί τους στους δρόμους στην πανυγειονομική πανελλαδική απεργία στις 17 Οκτωβρίου που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μιλούν για αυξήσεις που εξανεμίζονται από την ακρίβεια και τη φοροαφαίμαξη και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις μισθολογικές απώλειες των τελευταίων 15 χρόνων, για προσλήψεις μόνιμων γιατρών που δεν αναπληρώνουν ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις, πόσο μάλλον τα τραγικά κενά των απαρχαιωμένων οργανισμών, και για απογείωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της εργασιακής ομηρίας. Η καθημερινότητά τους είναι γεμάτη «εντέλλεσθε» για μετακινήσεις για να καλύπτονται όπως όπως τα κενά, υπερεφημέρευση, απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, τριτοκοσμικές συνθήκες μετά από κάθε γενική εφημερία στα νοσοκομεία της χώρας.

Τα αιτήματα

■ Διπλασιασμός των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών: 20% αύξηση του βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και επιδόματος αδείας. Οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες να μη φορολογούνται. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

■ Μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ανοιχτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ικανοποίηση των αιτημάτων της ΟΕΝΓΕ για τις άγονες και προβληματικές περιοχές.

■ Αποκλειστική και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας. Δωρεάν υγεία για όλο τον λαό.

■ Καμία υπέρβαση του 48ωρου. Καμία μετακίνηση γιατρού. Κανένας αγροτικός, κανένας ειδικευόμενος να μην εφημερεύει χωρίς την παρουσία ειδικευμένου γιατρού.

enet.gr




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250