Συνέντευξη Διονύση Τρωιάνου (υπ. βουλευτής με «Το Ποτάμι»): «Χωρίς οργάνωση και πλάνο δεν μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος»
Δεν θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό, είναι όμως έτοιμος να βάλει τις ιδέες του στο τραπέζι για ένα καλύτερο μέλλον... Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο inkefalonia.gr, ο υποψήφιος βουλευτής με «Το Ποτάμι» Διονύσης Τρωιάνος , ο οποίος κατεβαίνει για πρώτη φορά στην πολιτική.
Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή
Οπερατέρ: Γιάννης Παπαδάτος
«Αποφάσισα να κατέβω, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά ούτε είχα υποστηρίξει κάποιο κόμμα. Τον τελευταίο καιρό με όλα αυτά που συμβαίνουν αποφάσισα ότι πρέπει να πω και εγώ την γνώμη μου και την άποψή μου» δηλώνει ο κ. Τρωιάνος και παραθέτει τους προβληματισμούς του και γιατί επέλεξε «Το Ποτάμι» για να κατέβει στην πολιτική.
«Όλα τα κόμματα κάνουν μεγάλες υποσχέσεις ότι θα λύσουν τα πάντα, όμως όλα όσα μας λένε είναι ψέματα και μας έχουν κοροϊδέψει. “Το Ποτάμι” μιλάει για πράγματα που μπορούν να γίνουν και για πράγματα που μπορούν να ξεκινήσουν από τα χαμηλά, όπως είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις.
Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία στρατηγική για την ανάπτυξη. Αντί να δημιουργούμε τις εξελίξεις, προσπαθούμε να τις ακολουθήσουμε. Χωρίς οργάνωση και πλάνο δεν μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος».
Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Διονύση Τρωιάνου, ο οποίος μιλάει για
- τα προβλήματα που έχει εντοπίσει στην Κεφαλονιά
- Για το ποια προβλήματα αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία στην πόλη μας
- Για το αν είναι προσβάσιμη η πόλη μας στα άτομα με αναπηρία
- Για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς
https://www.youtube.com/watch?v=NVps_G_Ivqo
Και λίγες σκέψεις για τον τουρισμό όπως δημοσιεύτηκαν στην σελίδα του στο Facebook
Ένα θέμα που μας αφορά όλους είναι ο τουρισμός. Για να υπάρχει ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας πρέπει να δουλέψουμε σε τέσσερις βασικούς άξονες.
Καταρχήν τα μεγάλα έργα που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, όπως το Λιμάνι Πεσσάδας, ο Βιολογικός Καθαρισμός Λειβαθούς, οι οδικοί άξονες και να τελειώσουν επιτέλους η γέφυρα στον Χάρακα και να συνδεθεί ο βιολογικός καθαρισμός της Σκάλας.
Αναγκαίες τοπικές υποδομές μικρότερου κόστους . Θα αναφερθώ στην Κάτω Λειβαθώ αλλά αυτό ισχύει και για τις περισσότερες περιοχές της Κεφαλονιάς. Η Κάτω Λειβαθώς έχει όμορφες παραλίες, ποιοτικά καταλύματα, πολύ καλά εστιατόρια και χώρους αναψυχής. Αυτό που δεν έχει είναι πεζοδρόμια και φωτισμό για να συνδεθούν τα παραπάνω. Οι τουρίστες κυκλοφορούν με φακούς και κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα στον δρόμο.
Για μένα, ο πιο εύκολος να αναπτυχθεί και με το μικρότερο κόστος είναι ο εναλλακτικός τουρισμός. Άλλωστε είναι και ο μοναδικός τρόπος για να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Σπηλαιολογικός τουρισμός, το σπηλαιολογικό πάρκο της Σάμης είναι από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδας. Περιπατητικός και ορειβατικός τουρισμός, ο Εθνικός μας Δρυμός είναι ο πιο αξιόλογος σε όλη την νησιωτική Ευρώπη. Τι κόστος θα είχε να διαφημιστούν τα μονοπάτια του Αίνου που έχει ήδη αναδείξει ο Φορέας του Δρυμού και να αναδειχθούν άλλες διαδρομές εκτός Δρυμού; Extreme sport(αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμός, bungee, ορειβασία με rappel), για τα οποία η Κεφαλονιά είναι ιδανική. Καταδυτικός τουρισμός, υπήρχε κοινοτικό πρόγραμμα για την δημιουργία τεχνητών υφάλων με παλιά πλοία. Η τοπική μας αυτοδιοίκηση δεν το πήρε καν χαμπάρι. Υποδομές για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη διαδρομή με ράμπες και πεζοδρόμια από τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης ενώ ένας στους τριάντα επιβάτες έχει κινητικά προβλήματα. Όλες οι ράμπες που κατασκευάστηκαν στο Αργοστόλι στοίχησαν 20.000 ευρώ, πόσο θα στοιχήσει για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδρομή;
Η σημαντικότερη υποστηρικτική υποδομή για τον τουρισμό (και όχι μόνο) η οποία έχει μείνει τελείως ανυποστήρικτη είναι το νοσοκομείο μας. Χωρίς αυτό δεν θα είχαμε ούτε ένα τουρίστα στο νησί. Αυτή τη στιγμή η παθολογική κλινική έχει μείνει με δύο γιατρούς οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην κοιμούνται καθόλου 15 μέρες τον μήνα. Αυτοί οι άνθρωποι κατά την γνώμη μου είναι ήρωες. Γιατί δεν μπορεί να τους υποστηρίξει κανείς; Και αν μιλήσουμε για ιατρικό τουρισμό, ο τεχνητός νεφρός που καλύπτει όλους τους νεφροπαθείς επισκέπτες του νησιού μας έχει και αυτός ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του.
Τα τελευταία είναι προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς κεντρικές χρηματοδοτήσεις ή κεντρικό έλεγχο. Είναι πράγματα απλά πού μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μόνοι μας.
Το ειδικά διαμορφωμένο όχημα με το οποίο κυκλοφορεί, με τα χρώματα με «Το Ποτάμι»
Με την συνυποψήφιά του στην Κεφαλονιά και Ιθάκη Βασιλική Μπούρδου