Με αγιασμό ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Ένωση ΑμεΑ "Υπερίων" (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 16:03

Με αγιασμό ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Ένωση ΑμεΑ "Υπερίων" (εικόνες)

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στο Ληξούρι

 Με την τέλεση του Αγιασμού από τον π. Χαράλαμπο Μαρκέτο, ξεκίνησε την Σχολική της χρονιά η Ένωση ΑμεΑ "Υπερίων". Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία σε μιά λιτή και μικρή εκδήλωση η Πρόεδρος του 'Υπερίων", το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κέντρου, πριν λίγη ώρα πραγματοποιηθηκε ο Αγιασμός.

Η Πρόεδρος κα Μαροπούλου-Ζαφειράτου τόνισε για ακόμα μιά φορά την αναγκαιότητα μιάς στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης η οποία θα φιλοξενεί 7-10 άτομα με αναπηρία τα οποία είναι ορφανά από γονείς. "Όπως το κτήριο Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου φιλοξενεί την τρίτη ηλικία, έτσι είναι αναγκαίο να βρεθεί μιά στέγη για να φιλοξενήσει και τα ορφανά από γονείς άτομα με αναπηρία, καθώς τα περισσότερα είναι νεαρής σχετικά ηλικίας".

Η Πρόεδρος ζήτησε και την στήριξη της Εκκλησίας στην εύρεση και παραχώρηση ενός κτηρίου.

Ο π. Μαρκέτος, ο οποίος είναι πάντα δίπλα στον "Υπερίωνα", έκανε αναφορά για την Εκκλησιαστική περιουσία η οποία αντί να αξιοποιηθεί, έχει καταπατηθεί από κτηνοτρόφους. "Στην Κεφαλονιά η Εκκλησία έχει μεγάλη περιουσία και θα μπορούσε με την συνδρομή του Μητροπολίτη μας να παραχωρηθεί αν όχι ένα κτήριο, τουλάχιστον ένα οικόπεδο στον "Υπερίων" έτσι ώστε να φτιαχτεί η στέγη υποστηριζόμενη διαβίωσης".

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία (Α.μεΑ.) «ΥΠΕΡΙΩΝ» ευχαριστεί θερμά την κα. Ναυσικά Λιβιεράτου για τη χρηματική προσφορά της, συνολικού ποσού 500 (πεντακοσίων ευρώ), προς την Ένωση μας, στη μνήμη του αείμνηστου συζύγου της Ανδρέα Λιβιεράτου.

Η δωρεά της κας. Λιβιεράτου θα στηρίξει οικονομικά τις ανάγκες του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» (λειτουργικές και εκπαιδευτικές) και θα βοηθήσει τους σκοπούς της Ένωσης.

Ευχόμαστε ολόψυχα στην κα. Λιβιεράτου να έχει υγεία και δύναμη. Η προσφορά της μας συγκινεί ιδιαίτερα και ταυτόχρονα μας ανακουφίζει οικονομικά, μιας και οι ανάγκες μας είναι εξαιρετικά μεγάλες ενώ παράλληλα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα μας.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

DSC01524DSC01535DSC01563DSC01566yperion1yperion2yperion3yperion4yperion5yperion6yperion8

 

 


Ετικέτες:


16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250