Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην έναρξη της 88ης ΔΕΘ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 09:32

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην έναρξη της 88ης ΔΕΘ

Μεγάλη προσέλευση και σημαντικές επισκέψεις στο περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 88η ΔΕΘ

 

 

Μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη παρουσία του τα προηγούμενη χρόνια, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με επικεφαλής τον Πρύτανη Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, ξεκίνησε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 η λειτουργία του περιπτέρου του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 88η Διεθνή Έκθεση σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, υψηλή επισκεψιμότητα και σημαντικό ενδιαφέρον για αναλυτική ενημέρωση και παρουσίαση του πολυεπίπεδου έργου που παράγεται στο Ίδρυμα στους τομείς της επιστημονικής έρευνας, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των καινοτόμων εφαρμογών και δράσεων.

Σημαντικές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής από τους χώρους της εκπαίδευσης, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής επισκέφθηκαν ήδη από την πρώτη ημέρα του περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ανάμεσα στους επισκέπτες του περιπτέρου ήταν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής του Παντείου Παν/μίου κ. Άγγελος Συρίγος, ο πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ και νυν Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΑ κ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, η Πρύτανης του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Άννα Μπατιστάτου με τον Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης κ. Ξενοφώντα Μπήτσικα και ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Γεώργιος Στασινόπουλος.

Ενεργή παρουσία στο περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου τη σημαντική πρώτη ημέρα λειτουργίας του είχαν από πλευράς του ιδρύματος το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος και η Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος Καθηγήτρια Αικατερίνη Καμπάση.

Μεταξύ των δομών και φορέων του Ιονίου Πανεπιστημίου που παρουσιάζουν το έργο τους στην 88η ΔΕΘ περιλαμβάνοται για μια ακόμη χρονιά το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab), υποστηριζόμενο από τους υποψήφιους διδάκτορες κκ. Κων/νο Λάζαρο και Απόλλωνα Ζωηρό και το Εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMODLab) του Τμήματος Πληροφορικής υποστηριζόμενο από τον υποψήφιο διδάκτορα κ. Ευάγγελο Αλβανιτόπουλο ενώ για ,πρώτη φορά συμμετέχει και η εταιρεία-τεχνοβλαστός (spin-off) του ιδρύματος Ionian TechnoMedia.

Η ομάδα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 88η ΔΕΘ στελεχώνεται από τις συνεργάτιδες της Πρυτανείας κυρίες Ρία Αυγερινού, Σπυριδούλα Σπόζιτου και Μαριάνθη Κοσμαρίκου, τη διοικητική υπάλληλο κ. Αναστασία Ιωακειμίδου, την δημοσιογράφο κ. Ιφιγένεια Θεολογίδου, καθώς και από τα μέλη του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και τον συνεργάτη του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας κ. Σταματέλλα Λάμπουρα, κ. Εμμανουήλ Ροβίθη και κ. Μηνά Περγαντή αντίστοιχα.

Η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 88η ΔΕΘ έχει την υποστήριξη μιας ενεργής ομάδας εθελοντών και εθελοντριών από τη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου, η οποία συμβάλλει με γνώση και ενθουσιασμό στην άρτια παρουσίαση του καινοτόμου έργου του Ιδρύματος.

001200170025Εικόνα1




00 inkefalonia general ad 300X250