Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 14:02

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης

Στην Ιθάκη 

Με την ευκαιρία έναρξης του Θεατρικού Φεστιβάλ Ιθάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης έσειλε το ακόλουθο μήνυμα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στέκεται αρωγός και συνοδοιπόρος στις διοργανώσεις θεσμούς- όπως το «Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης» που διεξαγόταν επί δυο δεκαετίες (1975-1996) πρότερα αλλά και ξεκίνησε εκ νέου δυναμικά το 2018- αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή τους πολιτισμική αξία.

Η εν λόγω δράση χαίρει πανελλήνιας αναγνώρισης, φιλοξενώντας και τιμώντας αντίστοιχα, κατά καιρούς σωρεία διακεκριμένων καλλιτεχνών του είδους, ενώ παράλληλα συντηρεί την παράδοση και την ταυτότητα του νησιού, προσδίδοντας σύγχρονη οπτική και αύρα ανανέωσης στο πολιτισμικό του προϊόν.

Η Ιθάκη συνιστά ένα νησί με πλείστες ανάγκες αλλά και ισχυρά εχέγγυα εξέλιξης που αφορούν, στον φυσικό του πλούτο, στην ιστορική του φυσιογνωμία και κυρίως σε εκείνα τα έργα που «πολυμήχανα», το αναδεικνύουν επί συνόλου, όπως το Θεατρικό Φεστιβάλ.

Το Οδύσσειο πνεύμα παραμένει άλλωστε αλώβητο στο πέρασμα των χρόνων εμπνέοντας και καθοδηγώντας τους Θιακούς σε εμπνευσμένα εγχειρήματα.

Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά όπου μας επιτρέπουν τα μέσα και οι πόροι που διαθέτουμε, υποσχόμενοι μια αγαστή και γόνιμη μεταξύ μας συνεργασία .Μια συνεργασία ουσίας που θα αφορά, όλα τα ευγενή, δημιουργικά και κοινωφελή έργα, πολιτισμού, υποδομών και οπουδήποτε δυνάμεθα να συνεισφέρουμε. Είθε να είναι μακρύς ο δρόμος!

Καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ


Ετικέτες:


16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250