Η Ιθάκη του Στέλιου Παρλιάρου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 16:53

Η Ιθάκη του Στέλιου Παρλιάρου

 

 Η καταπράσινη Ιθάκη είναι το νησί των Επτανήσων με τις πανέμορφες παραλίες και τους πραγματικά απίστευτους φυσικούς όρμους. Είναι τόπος σπάνιας ομορφιάς με φιλόξενους κατοίκους, υπέροχα χωριά και καταπληκτικό φαγητό.

Οι παραλίες Σχίνος, Γιδάκι (που η πρόσβαση γίνεται είτε με καραβάκι είτε από μονοπάτι), Δεξά, Κάθισμα, Αφάλες και Aγ. Γιάννης κόβουν την ανάσα με τα καταγάλανα νερά τους.
Εκτός από τις παραλίες, το φαγητό στο νησί του Οδυσσέα είναι εξαιρετικό. Στο Βαθύ υπάρχει η ταβέρνα Porto, πάντα με ολόφρεσκο ψάρι. Το Κοχύλι είναι στάνταρ προορισμός για όποιον αναζητά μαγειρευτό φαγητό, ενώ στις Σειρήνες το καλό φαγητό συνδυάζεται και με πολύ ωραία διακόσμηση. Ωραίες επιλογές, επίσης, για όποιον αναζητά πιο παραδοσιακές ταβέρνες, είναι το Τρεχαντήρι και το Χάνι, που έχει και πολύ όμορφη θέα. Για τους πιο «ψαγμένους» υπάρχει μία καταπληκτική ταβέρνα πάνω στον δρόμο πηγαίνοντας προς το χωριό Πλατρειθιάς. Ένας ακόμη ωραίος προορισμός για καλό φαγητό είναι το παραθαλάσσιο Μικρό Λιμάνι, στο τουριστικό αλλά ακόμα γραφικό Κιόνι, στα βορειοανατολικά του νησιού.

Τα καλύτερα πρωινά θα τα γευτεί κανείς στα ξενοδοχεία Familia και Περαντζάδα, όμως απαραίτητη είναι και η επίσκεψη στους τοπικούς φούρνους για να δοκιμάσει τις πίτες, τα κουλούρια και τα ολόφρεσκα μυρωδάτα ψωμιά τους. Όποιος πάει στο νησί θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει τυροκατευρή, τοπική κρεατόπιτα, αρνάκι στην τσερέπα (παραδοσιακό σκεπαστό σκεύος που κάνει το φαγητό λουκούμι), τοπική μπακολόπιτα (πίτα με μπακαλιάρο και ρύζι), κρεμμυδόπιτα, παστιτσάδα, ντομάτες αυγολέμονο, και αστακομακαρονάδα με λευκή σάλτσα από λεμόνι.

Στα «οπωσδήποτε» η βόλτα από το ζαχαροπλαστείο του Χάνου που θα πρέπει να είναι σχεδόν καθημερινή, το ραβανί και οι τρούφες του είναι απλά καταπληκτικά!

Μια ωραία και γεμάτη ημέρα τελειώνει σίγουρα με ένα ποτό στο Stavento, πολλά και καλά κοκτέιλ, ωραία μουσική και θέα στο λιμανάκι.

Η Ιθάκη είναι ένα πανέμορφο νησί για διακοπές το καλοκαίρι, με πάρα πολλά χωριά να επισκεφθείς, καταπληκτικές παραλίες να κολυμπήσεις και πολύ ωραίο φαγητό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το πολυτάραχο και περιπετειώδες ταξίδι του Οδυσσέα προκειμένου να γυρίσει στο νησί που τόσο αγαπούσε.

  • Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι ζαχαροπλάστης

Πηγή: athensvoice.gr


Ετικέτες:


16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250