Γιάννης Διγαλέτος: ''Σημαντική η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμης, όχι όμως και καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στο Μύρτο''

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 16:07

Γιάννης Διγαλέτος: ''Σημαντική η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμης, όχι όμως και καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στο Μύρτο''

Γράφει ο Γιάννης Διγαλέτος 

Σημαντική ασφαλώς η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμης την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη όμως όχι και καθοριστική για τις εξελίξεις στο κορυφαίας σημασίας για το νησί ζήτημα της εμβληματικής παραλίας του Μύρτου.

Ωστόσο όπως διαφάνηκε από τη συνεδρίαση της 11ης του Σεπτέμβρη θα ζητηθεί από τους  δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν  για τις μελλοντικές ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Στο σημείο αυτό ακριβώς φίλοι και φίλες οφείλεται και επικεντρώνεται η δημόσια αυτή κατάθεση της άποψής μου που δεν αλλάζει από την τοποθέτηση της Κίνησης Πολιτών Επαρχίας Σάμης στο επίσης περιεκτικότατο ουσίας αλλά και σημειολογικό ζήτημα της δημόσιας Υγείας των νησιών μας.

Όπως και τότε λοιπόν έτσι και τώρα σε εξαιρετικής σημασίας ζητήματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως,… άμεσα…. τους κατοίκους των νησιών ,   λέμε ότι για την επίλυσή τους επιβάλλεται για λόγους ορθότητας της δημοκρατίας,… η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών τόσο στις προτάσεις και στη διερεύνηση λύσεων, αλλά πολύ περισσότερο στις διεκδικήσεις των αποφάσεων αυτών των διεργασιών  που θα ευνοούν και θα προωθούν το γενικό συμφέρον.

Πιο συγκεκριμένα …. Η όποια απόφαση που θα εκφράζει την τοπική κοινωνία θα πρέπει να παρουσιαστεί πλήρως τεκμηριωμένη αλλά το κυριότερο,… συνοδευόμενη με ισχυρή απόφαση… και αυτό γιατί απέναντι βρίσκεται  μία όχι φιλική στα συμφέροντά μας κεντρική εξουσία.

Στην επιτροπή που θα φέρει την ευθύνη και θα έχει το καθήκον εκπροσώπησης των συμφερόντων μας  θα πρέπει να συμμετέχουμε οι ίδιοι οι κάτοικοι ως άτομα μεμονωμένα , μαζικοί φορείς μας όπως,  σύλλογοι εμπορικοί , πολιτιστικοί , επαγγελματικοί ,αθλητικοί ,  οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης  (οπωσδήποτε οι δήμαρχοι) και όποιοι άλλοι επιθυμούν να συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση επίλυσης που ορίζει με την απόφασή του ο λαός των νησιών μας.

Και νιώθω την ανάγκη παρουσίασης αυτής της πρότασης φίλοι και φίλες καθώς ακούστηκαν φωνές που προκάλεσαν ανησυχία αφού προέτρεπαν σε επανάληψη της λανθασμένης και επώδυνα  αποτυχημένης πρακτικής που εφαρμόστηκε στο κορυφαίο ζήτημα των δομών δημόσιας Υγείας,  παραβλέποντας τότε την πρόταση της Κ.Π.Ε.Σ. 

Βέβαια η τότε δημοτική αρχή δεν είχε καμιά διάθεση διεκδίκησης οποιασδήποτε προτεινόμενης από τους κατοίκους λύσης,  όπως θυμόμαστε από τις τοποθετήσεις του τότε δημάρχου,.. αλλά παραδόθηκε με ανακούφιση στην παρεμβατική τοποθέτηση του βουλευτή κ. Καππάτου  που σε πολλά έμοιαζε με  ότι ακούστηκε και κατά  τη συνεδρίαση της 11ης Σεπτέμβρη 2024.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή την φορά θα επικρατήσει η σύνεση και δεν θα επαναλάβουμε λάθη που μας οδήγησαν σε αποτυχία και καθυστέρηση.

Οι καιροί.. ναι… είναι δύσκολοι και απαιτούν από εμάς να σταθούμε άξιοι !

Οι πρακτικές μας θα πρέπει να γίνουν πιο τολμηρές και η πολιτική μας πιο επιθετική  !

Για τους αργούς αυτοί οι καιροί επιφυλάσσουν τον αφανισμό.

Και καθώς η καθημερινότητα επιδεικνύει περίσσια ανοχή δίνοντάς μας αλλεπάλληλες…. αλλά όχι ανεξάντλητες  ευκαιρίες ….καλούμαστε  να φανούμε ικανοί για το πόστο και για το ρόλο που ο κάθε ένας υπηρετεί και διαδραματίζει…

Η διάψευση, σήμερα πολύ περισσότερο,.. των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται θα είναι μοιραία !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ                           

17/9/2024   




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250