Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι διάλογοι με τους αστυνομικούς, η έρευνα για την κεταμίνη και οι καταθέσεις – κλειδιά
Ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις του ιατροδικαστή, αλλά και μιας νοσηλεύτριας που ήταν παρούσα την ημέρα του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ οι αρχές αναζητούν απαντήσεις για το πώς η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα ενδεχομένως προμηθεύτηκε την κεταμίνη που φέρεται να οδήγησε στον θάνατο την κόρη της.
Οι διάλογοι με τους αστυνομικούς
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την άφιξη της 33χρονης στη ΓΑΔΑ, η ίδια φέρεται να ρώτησε «με τι ιδιότητα» την μετέφεραν εκεί και τότε οι αστυνομικοί της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης.
Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
Πισπιρίγκου: Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.
Η μεταφορά στη ΓΑΔΑ
Κατά τις ίδιες πηγές, η ίδια όταν ξεκίνησε, χθες, από την Πάτρα για την Αθήνα εμφανιζόταν φοβισμένη.
Έδειχνε συνεργάσιμη, επικοινωνιακή, ελάχιστες φορές κατέβασε το κεφάλι. Επικεντρώθηκε η συζήτηση, όχι στο παιδί της, αλλά στην δική της κατάσταση, περιγράφουν επίσης, προσθέτοντας πως ζήτησε να μιλήσει και με τον άντρα της και με την οικογένεια της αλλά δεν έγινε τελικά κάτι τέτοιο.
Οι καταθέσεις ιατροδικαστή, νοσηλεύτριας
Στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης φέρεται να υποστήριξε ότι ανάλογα με το βάρος του παιδιού, την ηλικία του και τα φάρμακα που έπαιρνε ο θάνατος του επήλθε από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι 20 λεπτά.
ADVERTISING
Εξετάζεται ο τρόπος χορήγησης της κεταμίνης, καθώς θα μπορούσε να γίνει ενδοφλέβια, από το στόμα ή εισπνεόμενη. Με βάση τον χρόνο θανάτου, ως πιθανότερο σενάριο εμφανίζεται να χορηγήθηκε από το στόμα. Σε αυτή την περίπτωση, άλλωστε, οι επιπτώσεις εμφανίζονται στο προαναφερθέν διάστημα.
Επιπλέον, σημαντική ήταν η κατάθεση της νοσηλεύτριας, η οποία έκανε λόγο για μη αναμενόμενη συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας, όταν πήγε να ενημερώσει για το επεισόδιο της μικρής Τζωρτζίνας. Όπως φέρεται να είπε, ήταν υποτονική, έκανε αργές κινήσεις, νωχελικές, δεν παρέπεμπε δηλαδή σε συμπεριφορά μάνας που χάνει το παιδί της. Θεωρούσα ότι ήθελε να μας ζητήσει ένα σεντόνι για το παιδί καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικό, φέρεται να πρόσθεσε.
Από τις καταθέσεις των γιατρών, παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές πρόεκυψε ότι έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί. Δεν μπορούσαν με τίποτα να εξηγήσουν πως πέθανε, όπως περιγράφεται.
Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, προκύπτει το ενδεχόμενο η Πισπιρίγκου να έχει χορηγήσει και άλλες φορές κεταμίνη. Ουσιαστικά το παιδί πέθανε δυο φορές, μια στην Πάτρα όταν το επανέφεραν οι γιατροί και μια φορά στο Παίδων όπου τελικά κατέληξε, λένε οι ίδιες πηγές.
Την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, η μητέρα ειδοποίησε την νοσοκόμα στις 14:30, έγινε καρδιοπνευμονική ανάνηψη και ως ώρα θανάτου κατεγράφη η 15:50. Όσον αφορά τις εξετάσεις της 9χρονης φέρεται να έχουν εντοπιστεί ευρήματα στο ήπαρ, τα οποία ενισχύουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών.
Οι αρχές εντείνουν τις έρευνές τους για το πώς έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης, ενώ μυστήριο παραμένει ακόμη το κίνητρό της.
Έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα
Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έντονες αποδοκιμασίες, όπου έλαβε προθεσμία έως τη Δευτέρα για να απολογηθεί.
Το διάστημα αυτό, η 33χρονη θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 7ο όροφο και με συνεχή αστυνομική παρουσία.
Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την υπεράσπισή της.