Λαχταριστά ντόνατς με γλάσο σοκολάτας από την Σία Λαδά!
Ντόνατς! Ένα αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων.
Υλικά :
100 γραμμ. Γάλα χλιαρό
100 γραμμ. Νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
90 γραμμ. Ζάχαρη, λίγο αλάτι
500-600 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγά, 2 βανίλιες, 3 κ.σ λιωμένο βούτυρο
Για το γλάσο :
120 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 5 κ.σ γάλα
Εκτέλεση :
Στο χλιαρό γάλα και νερό διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε και ένα κ.γ απο την ζάχαρη ανακατεύουμε , και το αφήνουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά να διογκωθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, την ζάχαρη, λίγο αλάτι, τις βανίλιες , το μείγμα της μαγιάς και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνουμε σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού έχει φουσκώσει την πατάμε να ξεφουσκώσει ζυμώνουμε ξανά και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών. Με κουπ-πατ κόβουμε δίσκους, και με ένα μικρότερο κόβουμε ένα κύκλο στο κέντρο κάθε δίσκου, τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα τα
σκεπάζουμε να διπλασιαστούν σε ογκο για μια ώρα.
Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα ντόνατς και από τις δυο πλευρές, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί , τέλος τα περνάμε από το γλάσο σοκολάτας και τα πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας .
Για το γλάσο, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρι και στην συνέχεια την δουλεύουμε καλά με την ζάχαρη άχνη και το γάλα.
Αν το γλάσο σας βγεί αραιό προσθέστε ζάχαρη άχνη. Απολαύστετα στο πρωινό σας! Με το τσάι σας! Στο γραφείο! αλλά και στα παιδιά για το σχολείο!
Καλή απόλαυση!