Τυρόπιτα με αφράτο σπιτικό φύλλο και τυριά φέτα και ρεγκάτο από την Σία Λαδά!
ΥΛΙΚΑ :
750 γρ. αλεύρι, 1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ αλάτι, 1 ½ κ.γ ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
500 γρ. τυρί φέτα, 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
200 γρ. τυρί ρεγκάτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το αλάτι το ξύδι
Το λάδι, και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αφού είναι έτοιμη ζύμη μας αφήνουμε να διπλασιασθεί σε όγκο και
Στην συνέχεια ανοίγουμε το πρώτο φύλο, το απλώνουμε στο ταψί μας,
Το οποίο έχουμε περάσει με λάδι και γεμίζουμε με τα τριμμένα τυριά
Στην συνέχεια ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, σκεπάζουμε με αυτό την γέμιση
Και στρίβουμε σε κόθρο. Αφήνουμε λίγο χρόνο την τυρόπιτά μας να
Φουσκώσει σε ζεστό μέρος, αφού είναι έτοιμη την περνάμε με λάδι και
Και με λίγες σταγόνες νερό την χαράζουμε, και ψήνουμε σε καλά
Προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για μια ωρίτσα περίπου
Μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας!
Καλή απόλαυση!