Πίτσα με ψητά λαχανικά αφράτη και πεντανόστιμη από την Σία Λαδά!
Αφράτη! Πεντανόστιμη!! Σούπερ πίτσα που θα λατρέψετε!
Υλικά : 600 γραμμ. Αλεύρι
300 γραμμ. Νερό χλιαρό, 60 γραμμ. Γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά ξερή, η 25 γραμμ. Νωπή
¼ κ.γ ζάχαρη, 4 κ.σ λαδι
1 κ.γ αλάτι
2-3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες, 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κολοκυθάκια σε φέτες, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί)
Ελαιόλαδο, ρίγανη , αλάτι , πιπέρι
2 φλιτζάνια μοτσαρέλα , γαλοπούλα καπνιστή η μπέικον
Εκτέλεση :
Πλένουμε καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες όλα μαζί στο ταψί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλατοπίπερο και την ρίγανη, ψήνουμε
στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά μας, ετοιμάζουμε την ζύμη για την πίτσα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά στην συνέχεια προσθέτουμε 6 κ.σ από το
αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο για μισή ωρίτσα , ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά .
Σε μια λεκάνη , βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι το μίγμα της μαγιάς το γάλα το αλάτι και το λάδι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε μια ζύμη αφράτη ελαστική και εύπλαστη.
Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για μια ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε σε δύο μέρη την ζύμη μας, και ετοιμάζουμε δυο πίτσες, απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί η λαμαρίνα , απλώνουμε πάνω τα
ψητά λαχανικά την καπνιστή γαλοπούλα η μπέικον η ζαμπόν ( ότι προτιμάει ο κάθε ένας) πιπεριά πράσινη σε φέτες
και από πάνω τελειώνουμε με την μοτσαρέλα ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα κίτρινα τυριά) .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά Περίπου.
Καλή απόλαυση!