Ο «πόλεμος γιγάντων» μόλις ξεκίνησε: Η Moderna μηνύει τη Pfizer για τα εμβόλια κορονοϊού
![Ο «πόλεμος γιγάντων» μόλις ξεκίνησε: Η Moderna μηνύει τη Pfizer για τα εμβόλια κορονοϊού](/media/k2/items/cache/7b82ca3452e46110e5d4f5f19240eefa_XL.jpg)
Η εταιρεία Moderna κατέθεσε μήνυση κατά της Pfizer για παραβίαση πατέντας σε ό,τι αφορά το εμβόλιο κατά της Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Η Moderna ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες Pfizer/BionTech αντέγραψαν την τεχνολογία mRNA που η εταιρεία είχε αναπτύξει χρόνια πριν από την πανδημία.
Η μετοχή της Pfizer υποχώρησε κατά 1,4%, ενώ της BioNTech κατά 2% πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.
Η μήνυση, που περιέχει απαίτηση για αποζημίωση απροσδιόριστου ύψους, κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο της Μασαχουσέτης και στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντύσελντορφ.
Η εταιρεία Moderna ιδρύθηκε μόλις πριν από μία δεκαετία και η έδρα της είναι στο Κέμπριτζ της Μασχουσέτης. Εγινε γνωστή για τις καινοτόμες έρευνες στην ανάπτυξη της τεχνολογίας mRNA.
Η εταιρεία BioNTech με έδρα την Γερμανία είναι γνωστή για το έργο της επί της τεχνολογίας mRNA.