Θεϊκή πάστα ταψιού στρατσιατέλα με γκανάς (ganache) σοκολάτας από την Σία Λαδά!
Αφράτη λαχταριστή! Με υπέροχο σοκολατένιο παντεσπάνι, βελούδινη δροσερή κρέμα και η γκανας σοκολάτας που την απογειώνει!
Υλικά για το παντεσπάνι: 6 αυγά, 6 κ.σ ζάχαρη
6 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ, 4 κ.σ κακάο
4 κ.σ σπορέλαιο, 2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι: 2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη, 1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ, τον χυμό ενός λεμονιού
Για την κρέμα στρατσιατέλα:
2 φάκελοι σαντιγύ βανίλια γιώτης
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
100 γραμμ. Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Για την γκανάς σοκολάτας:
250 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμ. Κρέμα γάλακτος
20 γραμμ. Βούτυρο, 1κ.σ μέλι
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι, χτυπώντας πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, στην συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το κακάο, και το σπορέλαιο εναλλάξ με το αλεύρι , στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Στο διάστημα που ψήνουμε το παντεσπάνι , βράζουμε και το σιρόπι μας, ώστε βγάζοντας το παντεσπάνι από τον φούρνο , το περιχύνουμε με τοζεστό σιρόπι, το βράζουμε για ένα δεκάλεπτο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για μια με δυο ώρες, και ετοιμάζουμε την κρέμα, (χτυπάμε το περιεχόμενο των δύο φακέλων με 2 φλιτζάνια γάλα ενα φλιτζάνι για κάθε φάκελο, έτσι όπως αναγράφεται πάνω στην συσκευασία)και αφου αφρατέψει το μείγμα μας, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί η κρέμα, (μπορούμε να την αφήσουμε ολο το βράδυ και το πρωί ετοιμάζουμε την γκανάς) ετοιμάζουμε την γκανάς, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στην κουβερτούρα , ανακατεύουμε προσθέτουμε το Βούτυρο και το μέλι. Την απλώνουμε πάνω στην παγωμένη κρέμα, βάζουμε το γλυκό μαςξανά στο ψυγείο, για 1 με 2 ώρες να παγώσει και μετά γαρνίρουμε με λευκή σοκολάτα, τρούφα κερασάκια η σαντιγύ.
Μια σοκολατένια πανδαισία!
Καλή απόλαυση!