Λαχταριστή πίτσα με μοτσαρέλα μπέικον και ντοματίνια από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά :
600 γραμμ. αλεύρι
300 γραμμ. νερό χλιαρό
60 γραμμ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά η 25 γραμμ. νωπή μαγιά
¼ κ.γ ζάχαρη , 4 κ.σ λάδι, 1 κ.γ αλάτι
Σάλτσα ντομάτας, 200 γραμμ. μοτσαρέλα, 8-10 φέτες μπέικον
Πιπεριές, ντοματίνια
Εκτέλεση :
Ξεκινάμε σοτάροντας πρώτα το μπέικον, το αφήνουμε , και ετοιμάζουμε την ζύμη μας. Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά, στην συνέχεια προσθέτουμε 6 κ.σ από το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο για μισή ωρα, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μείγμα της μαγιάς το γάλα το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε μια ζύμη αφράτη ελαστική και εύπλαστη. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος, για μία ώρα να διπλασιαστεί σε ογκο. Χωρίζουμε σε δύο μέρη την ζύμη μας, και ετοιμάζουμε δύο πίτσες. Απλώνουμε την ζύμη μας πάνω σε καυτή λαμαρίνα την οποία είχαμε στον φούρνο γύρω στην μισή ώρα, στους 200 βαθμούς . Ψήνουμε την ζύμη μας για 5 λεπτά και την βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε τα υλικά μας, την σάλτσα ντομάτας, την μοτσαρέλα τριμμένη, την πιπερί, το μπέικον και τα ντοματίνια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει .
Καλή απόλαυση!