Πώς θα βράσετε το τέλειο αβγό
Πόσες ώρες έχετε ξοδέψει... πόσα σπασμένα αβγά, άβραστα ή παραβρασμένα; Ο σεφ Χέστον Μπλούμενθαλ αποκαλύπτει τη συνταγή για το τέλειο αβγό.
Ο διάσημος βρετανός σεφ Χέστον Μπλούμενθαλ, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του βραβευμένου με αστέρια Μισελέν εστιατορίου The Fat Duck αποκαλύπτει την συνταγή για το τέλειο βραστό αβγό...
1. Βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με γυάλινο καπάκι, ένα, δύο ή τρία αβγά. Βάζετε νερό, ίσα που να σκεπαστούν τα αβγά, ούτε εκατοστό παραπάνω.
2. Ανάβετε το μάτι της κουζίνας, στο μάξιμουμ και αφήνετε το κατσαρολάκι στη φωτιά έως ότου αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
3. Οταν το νερό αρχίσει να βράζει αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά. Μετά βάζετε τον χρονοδιακόπτη στα 6 λεπτά.
Το αβγό σας είναι έτοιμο και τέλεια βρασμένο!
thetoc
Μοιράσου: