Υπέροχο σουφλέ ζυμαρικών!
Ένα υπέροχο σουφλέ ζυμαρικών. Μια συνταγή για ένα εύκολο σουφλέ με πένες , σάλτσα ντομάτας, μπέϊκον ή ζαμπόν και τυριά. Ένα νόστιμο και χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 1 πακέτο [1/2 κιλό] πένες
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
- 300 γρ. μπέικον ή ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
- 3 αυγά
- 250 γρ. τυρί τσένταρ
- 250 γρ. τυρί γκούντα
- 250 γρ. τυρί ρεγκάτο
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 200 ml γάλα πλήρες
- 4 κ.σ. βιτάμ
- 3 κ.σ. αλεύρι
- ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ζεστό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το πελτέ διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό μαζί με λίγη ζάχαρη, τα 100 γρ. μπέϊκον ή ζαμπόν και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Εν” τω μεταξύ βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις βουτυρώνουμε με 2 κ.σ. λιωμένο βιτάμ.
- Τρίβουμε όλα τα τυριά στο τρίφτη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα λαδωμένο πυρέξ βάζουμε μια στρώση πένες και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε το μισό μείγμα ανάμεικτων τυριών και από πάνω του απλώνουμε το υπόλοιπο [200 γρ.] μπέϊκον ή ζαμπόν. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πένες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Το βάζουμε σε ένα κατσαρόλι μαζί με το αλεύρι και 2 κ.σ. βιτάμ, ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Μόλις πήξει ελαφρώς για να εισχωρήσει μέχρι τη βάση του πυρέξ, περιχύνουμε το φαγητό στο πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ περίπου μέχρι να ροδίσει.
sintayes.gr
Μοιράσου: