Εύκολη μακαρονάδα φούρνου με μπέικον και τυριά
Πανεύκολη μακαρονάδα, ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι εγγύηση για ένα απλό και λαχταριστό γεύμα!!!
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο. 10
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 8 φέτες μπέικον κομμένες σε φέτες
- 4 αβγά χτυπημένα
- 1 κρέμα γάλακτος [200 ml]
- λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, αρκετά αλ τέντε, τα σουρώνετε τα λαδώνετε και τα στραγγίζετε.
- Σοτάρετε στο βούτυρο το μπέϊκον σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, προσθέτετε το μπέϊκον, τα ντοματάκια, τα μισά τριμμένα τυριά και το βασιλικό. Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε το αλάτι. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο επιπλέον.
- Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος, περιχύνετε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζετε καλά με τα υπόλοιπα τυριά.
- Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30 περίπου λεπτά. Ξεσκεπάζετε το πυρέξ και ψήνετε για άλλα 10′-15′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυριά. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό με τα τυριά λιωμένα αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο.
sintayes.gr
Μοιράσου: