Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
Για την πικάντικη σάλτσα
- ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ και έξτρα χυμό
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κρεμμύδι μικρό, ξεφλουδισμένο
- μία μεγάλη χούφτα μαϊντανό μόνο τα φύλλα του
- 1 μικρό τσίλι, χωρίς τα σπόρια της
- 3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
Για το κοτόπουλο
- 6 μπούτια κοτόπουλο
- 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
- 1 μικρό τσίλι, χωρίς τους σπόρους
- ρύζι για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την πικάντικη σάλτσα
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια , 2 κ.σ. νερό βραστό και 1 πρέζα αλάτι. Χτυπάμε και δοκιμάζουμε για τη γεύση. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λάιμ ακόμα.
Για το κοτόπουλο
- Τρίβουμε τα μπαχαρικά, το τσίλι και 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι πάνω στο κοτόπουλο. Βάζουμε το 1/3 από τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και μαρινάρουμε για το λιγότερο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει τραγανό και το κρέας να ξεκολλάει από το κόκκαλο.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και λίγο ρύζι.
Μοιράσου: