Φλούδες πορτοκάλι με σοκολάτα
Ενα γλυκό που τρώγεται χωρίς πολλές ενοχές.
Υλικά
- 250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- 400 γραμμάρια φλούδες πορτοκάλι
- 3 πορτοκάλια
- Χυμός 1 λεμονιού
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 μπαστούνι βανίλια
- 5 σπόρους μαύρο πιπέρι
- 1 ποτήρι γάλα
Για το πορτοκάλια
- Γεμίστε νερό ως τη μέση μια μεσαία κατσαρόλα να βράσει
- Κόψτε φλούδες πορτοκαλιού σε λωρίδες, πάρτε και λίγη ψίχα
- Βάλτε τις λωρίδες στο νερό που βράζει για 2 λεπτά
- Βγάλτε τις από το νερό και ξεπλύντε τις με κρύο νερό
- Ξανακάντε την ίδια διαδικασία δύο ακόμη φορές
- Κάθε φορά βγάζετε και ξεπλένετε με κρύο νερό
- Βάλτε τις λωρίδες στην άκρη
- Σε ένα μπολ βάλτε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το μισό μπαστούνι βανίλιας
- Ανακατέψτε λίγο όλα τα υλικά μαζί
- Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα να βράσουν
- Προσθέστε τις λωρίδες πορτοκαλιού
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 30 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
- Οι λωρίδες πρέπει να βγουν από εκεί μαλακές
- Βγάλτε τις από τη φωτιά, και αφήστε τις στην κατσαρόλα μια ολόκληρη νύχτα (όχι ψυγείο)
- Την άλλη μέρα βάλτε τις λωρίδες σε ένα βάζο, με το σιρόπι τους, σκεπάστε τις και βάλτε τις στο ψυγείο άλλη μια μέρα
- Αφήστε τις λωρίδες σε μια σχάρα να βγάλουν τα υγρά και να στεγνώσουν καλά
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη σοκολάτα με το γάλα και τους σπόρους από το άλλο μισό μπαστούνι βανίλιας, σε χαμηλή φωτιά
- Βουτήξτε τις λωρίδες πορτοκαλιού στη σοκολάτα, αφήστε να τρέξει λίγο και τοποθετήστε τις σε χαρτί λαδόκολλα
- Οταν κρυώσουν εντελώς είναι έτοιμες!
Ενα κόλπο: Αν έχετε το μηχάνημα για φοντί σοκολάτας, μπορείτε να δώσετε στους φίλους καλεσμένους σας τις λωρίδες πορτοκαλιού να τις βουτάνε μόνοι τους στην σοκολάτα.
Μοιράσου: