Καπονάτα μελιτζάνες
Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κόλιανδρο
- 5 ντομάτες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι λευκό
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για γαρνιτούρα
- κάπαρη, ελιές, λίγο κακάο και κουκουνάρι καβουρδισμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια 3x3 εκ. και τις βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και αρκετό ελαιόλαδο να σοταριστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
- Επειτα προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να γλασάρει προσθέτουμε τις ντομάτες και αυτές κομμένες σε κομματάκια 2x2 εκ. και τα μυρωδικά.
- Βράζουμε για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα με μια κουτάλα.
- Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι
- Στο τέλος προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, το κακάο και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
Μοιράσου: