Επιδόρπιο Γιαουρτιού
Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- ξύσμα από μισό λάιμ
- χυμό από λάιμ
- μπισκότα τύπου digestive
- 10 μεγάλα φύλλα δυόσμου
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- λίγο ξύσμα λάιμ επιπλέον
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το ξύσμα από μισό λάιμ.
- Προσθέτουμε επίσης όσο χυμό λάιμ θέλουμε για να φτάσει το μείγμα στην προσωπική επιθυμητή μας γεύση δοκιμάζοντας το
- Αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να σφίξει το μείγμα μας.
- Σε ένα μούλτι βάζουμε το δυόσμο, τη ζάχαρη και λίγο ξύσμα λάιμ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτά.
- Σερβίρουμε το γλυκό μας σε ποτήρι ψηλό για να φαίνεται πιό όμορφο.
- Βάζουμε μπισκότο σπασμένο στόν πάτο του, μετά το μείγμα με το γιαούρτι και στο τέλος την αρωματισμένη ζάχαρη.
Μοιράσου: