Σοκολατένια μπράουνις με καραμελένια γέμιση
Υλικά Για 4-6 άτομα Για τα brownies200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη150 γραμμάρια βούτυρο1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη3 αυγά, χτυπημένα1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια1 φλιτζάνι αλεύρι
Για το Dulce de leche
1 λίτρο γάλα ημιάπαχο,πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά ό,τι προτιμάτε
1 πρέζα μαγειρική σόδα
½ καρπό βανίλιας
270 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τα brownies
Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο εναλλάξ το μείγμα των μπράουνις με το dulce de lence και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (160 βαθμούς για δυνατό φούρνο με αέρα) για 30 λεπτά. Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Για το Dulce de leche
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μια κουταλιά ζάχαρη άχνη,ανοίγουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και την αφήνουμε να καραμελώσει.
Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα, ½ καρπό βανίλιας,1 πρέζα μαγειρική σόδα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και αφήνουμε το γάλα να βράσει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις αρχίσει να βράζει,χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
Ενώ βράζει ανακατεύουμε μια κουτάλα και προσέχουμε να μην ξεχειλίσει.
Το αφήνουμε να σιγοβράζει για 45 λεπτά συνολικά και στο χρόνο αυτό ελέγχουμε αν το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Παίρνουμε μια σταγόνα από το περιεχόμενο της κατσαρόλας και τη ρίχνουμε σε ένα πιάτο.
Αν είναι σταθερή και όχι νερουλή το γλυκό μας έχει βράσει όσο πρέπει και είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε λίγο ούτως ώστε από καυτό να γίνει χλιαρό και αφαιρούμε τη βανίλια που την είχα βάλει μόνο για να δώσει άρωμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα που φτιάξαμε σε μικρά βάζα.
newsbeast