Tάρτα με φρέσκα δαμάσκηνα - Τραγανή βάση και πλούσια γέμιση
Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη
- 125 γραμμάρια βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές σούπας κρύο νερό
Για τη γέμιση
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 250 γραμμάρια ξινό τυρί
- 2 αβγά
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 4-5 φρέσκα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε με το χέρι τα υλικά για τη ζύμη. Φτιάχνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30′.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και καλύπτουμε μια στρογγυλή, βουτυρωμένη ταρτιέρα.
- Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και αρκετά ρεβίθια για να μην παραφουσκώσει η ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 30′-35′.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε την κρέμα ανακατεύοντας με ένα πιρούνι όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα δαμάσκηνα.
- Γεμίζουμε με την κρέμα τη ζύμη της τάρτας (αφού έχουμε αφαιρέσει πρώτα τη λαδόκολλα και τα ρεβίθια) και τοποθετούμε από πάνω τα φρέσκα δαμάσκηνα.
- Ψήνουμε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο για άλλα 30′-35′ μέχρι να ροδίσει καλά η γέμιση της τάρτας.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
newsbeast.gr
Μοιράσου: