Αφράτο σπιτικό ψωμάκι μαργαρίτα από την Σία Λαδά
Συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμ. Χλιαρό νερό
60 γραμμ. Βούτυρο
60 γραμμ. Ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
σουσάμι για το πασπάλισμα
1 κ.γ αλάτι
550 γραμμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο χλιαρό νερό προσθέτουμε την ζάχαρη και την μαγιά διαλύουμε και Αφήνουμε το μίγμα να αφρίσει για 15’. Αφού περάσουν τα 15’ μέσα στο μίγμα, προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι Την βανίλια και το αλεύρι , ζυμώνουμε τα υλικά μας ώστε η ζύμη μας να Είναι μαλακιά και να μην κολάει στα χέρια. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος Σκεπασμένη να φουσκώσει γύρω στα 40’ Στην συνέχεια, φτιάχνουμε μπαλάκια τα βουτάμε στο σουσάμι μέσα σε Ταψάκι το οποίο έχουμε περάσει με λάδι, τα μπαλάκια σε σχήμα Μαργαρίτας, και τα αφήνουμε πάλι για 30’-40’ Αφού φουσκώσουν ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25’-30’.
Ένα καταπληκτικό αφράτο ψωμάκι που θα το απολαύσουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και για το πρωινό σας!
Καλή απόλαυση!