FRESH - InKefalonia
Ποικιλία κρεατικών στα κάρβουνα και καλό Τσίκνισμα από την Σία Λαδά
Υλικά :λουκάνικα, πανσέτες, κοτόπουλο, σουβλάκιαΓια το μαρινάρισμα :λάδι, ρίγανη, αλατάκι, πιπέριλίγη μουστάρδα, 4 σκελίδες σκόρδο1 κρεμμύδι σε ροδέλεςΕκτέλεση :Μαρινάρουμε για μία ώρα τα κρεατικά μας στο ψυγείο, ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας με τα κρέατα, το λάδι, την ρίγανη, το αλατάκι, το πιπέρι, την μουστάρδα, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανάβουμε τα κάρβουνα, πρέπει να έχει κάψει καλά η φωτιά, αφού έχουμε βεβαιωθεί ότι έχει κάψει καλά η σχάρα, τότε τοποθετούμε πάνω στη σχάρα τα κρεατικά μας και ψήνουμε.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με πατατούλες τηγανιτές, πουρέ, λαχανικά και ρύζι.Καλή απόλαυση !
Γιατί Τσικνοπέμπτη και όχι …Τσικνοπαρασκευή; Οι ρίζες και οι γεύσεις ενός παλιού εθίμου
Γιατί τσικνίζουμε, και μάλιστα τη συγκεκριμένη μέρα; Πού βρίσκονται οι ρίζες του εθίμου, ποια κρεατικά και γλυκά προτιμάει η παράδοση την Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη;