Ενορία Διλινάτων: Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής εκδρομής στην Κρήτη (Χανιά - Ρέθυμνο - Ηράκλειο)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Μαΐου 2023 09:14

Ενορία Διλινάτων: Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής εκδρομής στην Κρήτη (Χανιά - Ρέθυμνο - Ηράκλειο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ήμερης Προσκυνηματικής εκδρομής ΚΡΗΤΗ –ΧΑΝΙΑ- ΡΕΘΥΜΝΟ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ 05-10/06/2023

1η Μέρα: Δευτέρα 05/06/2023- ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πρωινή αναχώρηση από τη Μητρόπολη για το λιμάνι του Πόρου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Ενδιάμεση στάση, κατά τη διαδρομή προς Πειραιά, για φαγητό. Άφιξη αργά το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης. Τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Τρίτη 06/06/2023 – ΧΑΝΙΑ-ΣΟΥΔΑ- ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ- ΜΟΝΗ ΚΟΡΑΚΙΕΣ Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι των Χανίων στη Σούδα. Επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό την Ιερά Μονή Αγία Τριάδας των Τζαγκαρόλων. Η συγκεκριμένη Μονή αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια στη Κρήτη, με ιδιαίτερη ιστορία από το 1611, μέχρι και σήμερα. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας σειρά έχει να επισκεφθούμε τη πόλη των Χανίων. Τα Χανιά αποτελούν μία παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Κρήτης, κατέχοντας ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και θεωρείτε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου. Ολοκληρώνοντας την περιήγησή μας θα γευματίσουμε σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα. Πλημμυρισμένοι από όμορφες εικόνες και γεύσεις θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο, για τακτοποίηση και ξεκούραση στα δωμάτιά μας. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών. Συγκεκριμένη μονή ξεχωρίζει για την ιστορία της , αλλά και για την παλαιότητά της, καθώς χρονολογείτε περίπου από το 1453. Ολοκλήρωση της ημέρας μας με ελεύθερο χρόνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η Μέρα: Τετάρτη 07/06/2023 –Ι.Μ. ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ- Ι.Μ. ΓΩΝΙΑΣ—ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΘΕΡΙΣΟ - Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Ι.Μ. Χρυσοπηγής. Από το 16ο αιώνα μέχρι και πρόσφατα υπήρξε μία ανδρική μονή, άλλη μία μονή με μεγάλη ιστορία κατά το πέρασμα όλων αυτών των χρόνων. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ι.Μ. Γωνιάς η αλλιώς και Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς, λόγω της θέσης της στο δυτικό άκρο του κόλπου των Χανίων που θυμίζει «γωνιά». Η Μονή Γωνιάς διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην τοπική ιστορία. Ήταν πάντα εστία αντίστασης σε όλους τους κατακτητές της Κρήτης και γι’αυτό καταστράφηκε πολλές φορές από διάφορους κατακτητές, όπως μαρτυράει ακόμη ένα καρφωμένο βιολί στο ανατολικό τείχος της. Συνεχίζουμε τη περιήγησή μας στην Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, η οποία αποτελεί ένα Ίδρυμα που εργάζεται στο πλαίσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία έχει ημιαυτόνομο καθεστώς εντός της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πνευματικός προστάτης της ΟΑΚ είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, το όνομα του οποίου μνημονεύεται σε κάθε ιεροτελεστία στο Ίδρυμα. Επόμενη στάση ένα ιστορικό χωριό του Δήμου Χανίων, η Θέρισος. Ένα χωριό χτισμένο στους πρόποδες των Λευκών Όρων και πλησίον στο φαράγγι «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σημαντικό μνημείο του χωριού αποτελεί ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος χρονολογείται στο β' μισό του 16ου αιώνα. Στη Θέρισο υπάρχουν επίσης δύο μουσεία όπου στο ένα εκτίθενται όπλα, έγγραφα, φωτογραφικό υλικό καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Παράλληλα, το 2003 εγκαινιάστηκε το τοπικό Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το οποίο διαθέτει όπλα, αντικείμενα αγωνιστών, αποκόμματα εφημερίδων και άλλα εκθέματα σχετικά με την περίοδο 1941- 1945. Και κάπου εδώ σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα θα γευματίσουμε και λίγο αργότερα θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο.

4η Μέρα: Πέμπτη 08/06/2023 –Ι.Μ. ΑΡΚΑΔΙΟΥ- Ι.Μ. ΠΑΛΙΑΝΗΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ολοκληρώνοντας το πρωινό μας, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μαζί με τις αποσκευές μας καθώς θα μεταφερθούμε στο μεγαλύτερο Νομό της Κρήτης το Ηράκλειο. Ξεκινώντας λοιπόν, πριν φτάσουμε στο Ηράκλειο θα επισκεφθούμε και το παραδοσιακό Ρέθυμνο, με πρώτη μας στάση η Ι.Μ. Αρκαδίου. Η Μονή Αρκαδίου έγινε γνωστή στις διάφορες περιόδους της ζωής της για διαφορετικά γεγονότα κάθε φορά. Το 17ο αιώνα υπήρξε ένα πολύ γνωστό κέντρο αντιγραφής χειρογράφων, δραστηριότητα η οποία απέδιδε αρκετά έσοδα στους μοναχούς της Μονής. Αρκετά από αυτά τα χειρόγραφα βρίσκονται να διατηρούνται μέχρι σήμερα και κάποια είναι επίσης εκτεθειμένα στο σημερινό της Μουσείο. Σειρά έχει να επισκεφθούμε την όμορφη πόλη του Ρεθύμνου. Θα περιηγηθούμε στη παραλία αλλά και τα σοκάκια της πόλης απολαμβάνοντας παράλληλα και το μεσημεριανό μας γεύμα σε κάποιο τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Ηράκλειο, κάνοντας πρώτα μία στάση στην Ι.Μ. Παλιανής, ένα γυναικείο μοναστήρι. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Κρήτης. Αξίζει να το επισκεφτούμε για να μάθουμε την ιστορία ενός αιωνόβιου δέντρου που υπάρχει στο προαύλιο χώρο, καθώς επίσης και για να θαυμάσουμε τις μοναχές οι οποίες ζουν στη μονή αποζώντας από τις εργασίες τους, κεντώντας υφάσματα, κουβέρτες έχοντας διαρκή έκθεση με πλεκτά και κεντήματα. Σειρά έχει ο τελικός μας προορισμός για αυτή τη μέρα το όμορφο Ηράκλειο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.

5η Μέρα: Παρασκευή 09/06/2023 - ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ- Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ- ΣΠΙΝΑΛΟΝΓΚΑ- ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙΑ Τελευταία μας μέρα στην όμορφη Κρήτη, και μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για να περιηγηθούμε στο Ηράκλειο. Αρχικά θα επισκεφτούμε το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Αποτελεί το μεγαλύτερο ναό της Κρήτης, καθώς και έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της Ελλάδας. Επόμενη στάση ο Ναός του Αγίου Τίτου. Ένας από τους αρχαιότερους ναούς του νησιού, όπου εκεί φυλάσσετε η τίμια κάρα του Αγίου Τίτου. Σειρά έχει να επισκεφθούμε το νησί της Σπιναλόγκας. Ένα νησί όπου η ιστορία του εξακολουθεί να προκαλεί δέος καθώς έχει υπάρξει ενετικό οχυρό, καστροπολιτεία, καταφύγιο επαναστατών, τόπος εξορίας λεπρών, κρίκος επικοινωνίας με το Κάιρο επί Κατοχής. Τόσο από κατασκευαστική και αρχιτεκτονική άποψη, όσο και από αισθητική του όλου τοπίου, το νησί ακόμη διατηρεί την αξεπέραστη ομορφιά του. Επιστρέφοντας στο Ηράκλειο, θα ξεκουραστούμε γευματίζοντας σε κάποιο εστιατόριο της περιοχής, για να συνεχίσουμε λίγο αργότερα τη περιήγησή μας . Θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο για να δούμε το μνημείο με τα γνωστά λιονταράκια, ένα από τα ελκυστικότερα ενετικά μνημείο το οποίο διατηρείτε σε πολύ καλή κατάσταση. Ολοκληρώνοντας τη μέρα μας θα απολαύσουμε τις τελευταίες μας βόλτες πριν αποβιβαστούμε στο καράβι από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό το Πειραιά. Επιβίβαση στο καράβι το βράδυ και αναχώρηση.

6η Μέρα: Σάββατο 10/06/2023 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και αφού αποβιβαστούμε από το καράβι να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι της Κυλλήνης. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα κάνουμε στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Αργά το απόγευμα θα έχουμε επιστρέψει στο Αργοστόλι.

Ημερομηνίες Δευτέρα 05/06/2023 – Σάββατο 10/06/2023 (5 διανυκτερεύσεις) Ξενοδοχεία Διαμονή σε μονόκλινο 3*** (τριών)

Στα Χανιά και το Ηράκλειο Κόστος συμμετοχής 390,00€ – κατ’ άτομο Το μονόκλινο επιβαρύνεται με επιπλέον χρέωση. Το κόστος υπολογίζεται με βάση διαθεσιμότητας (πλοία & ξενοδοχεία). Διατροφή Πρωινό ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Δύο (2) διαν/σεις σε ξενοδοχείο 3*** με πρωινό, στα Χανιά Μία (1) διαν/ση σε ξενοδοχείο 3*** με πρωινό στο Ηράκλειο Περιηγήσεις –ξεναγήσεις από επαγγελματία ξεναγό. Δύο (2) διαν/σεις στο πλοίο με εσωτερικές καμπίνες (αναχώρηση και επιστροφή).

Φόρος διαμονής (ν.4389/2016, ΦΕΚ Α 94-2016,άρθρο 53). Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Είσοδοι σε μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα εκτός πρωινού, εισιτήρια για μεταφορά στο νησί της Σπιναλόγκας.

Για δηλώσεις και πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: ΠΑΤΗΡ ΑΝΘΙΜΟΣ:6936994447 ή Ταξιδιωτικό γραφείο: 26710 29125/ 6946731213

 Σημαντικές πληροφορίες: Το Γραφείο μας δεν καθίσταται υπεύθυνο για οποιαδήποτε αξίωση προκύψει σε περίπτωση διαφοροποίησης των ωρών αναχώρησης για λόγους ανωτέρας βίας (φυσικά φαινόμενα, καταστροφές, απεργιακές κινητοποιήσεις κλπ) ακόμα και αν αυτές επηρεάζουν τις υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες (διάρκεια διαμονής, μεταφορές).

340721840 886977242402507 7157857885216754346 n




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250