Ναυτικό Μουσείο Ιονίου - Το φιλόδοξο όραμα της μεγάλης ναυτικής οικογένειας των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων επιτέλους έγινε πράξη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 11:10

Ναυτικό Μουσείο Ιονίου - Το φιλόδοξο όραμα της μεγάλης ναυτικής οικογένειας των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων επιτέλους έγινε πράξη

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΟΝΙΟΥ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 18/05/2023

Με την ιδιότητα του Προέδρου του συλλόγου "φιλοι Ναυτικού Μουσείου Ιονίου" αλλά και με την ιδιότητα του συνταξιούχου Πλοιάρχου του Ε.Ν ευτυχήσαμε μετά από συνεχείς αγώνες και προσπάθειες την παραμονή της διεθνούς ημέρας των Μουσείων να παραλάβουμε από τον Βουλευτή του νομού μας κ. Παναγή Καππάτο την εγκριτική απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη της χρηματοδότησης της αρχιτεκτονικής μελέτης και της μουσειολογικής μελέτης του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου. Ένα μουσείο για το οποίο αγωνίστηκα και καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια αυτή για την αρχική δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου, που δυστυχώς έμεινε ημιτελές, είχαν ο Αλέκος Καλαφάτης ως Βουλευτής και Υφυπουργός τότε, ο Μάκης Μεταξάς ως πρώην Νομάρχης και οι πρώην Δήμαρχοι Αργοστολίου Γεράσιμος Φόρτες και Γιώργος Τσιλιμιδός.

Από την θέση αυτή θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την υλοποίηση της δέσμευσής του καθώς επίσης και τον Βουλευτή του νομού μας κύριο Παναγή Καππάτο για την καθοριστική του συμβολή προκειμένου να εγκριθεί η συγκεκριμένη πίστωση.

Το φιλόδοξο όραμα της μεγάλης ναυτικής οικογένειας των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων για την δρομολόγηση της αποπεράτωσης του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου επιτέλους σήμερα έγινε πράξη.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος και οι τεχνικές του Υπηρεσίες που στάθηκαν αρωγοί μας όπως και οι συγχωριανοί μου των Φάρσων, ενός τόπου συνδεδεμένου με την ναυτοσύνη και την θάλασσα από σήμερα μπορούν να ατενίζουν το μέλλον του τόπου μας από μια άλλη αφετηρία διασυνδεδεμένο για πάντα με μια υποδομή που θα καταστήσουν τα Φάρσα, τον Δήμο Αργοστολίου και το νησί της Κεφαλληνίας όχι μόνο έναν διακριτό τουριστικό προορισμό αλλά και έναν τόπο που θα φιλοξενεί στην αγκαλιά του την κιβωτό της ναυτοσύνης των Κεφαλλήνων και όλων των Επτανησίων .

Εύχομαι και ελπίζω σύντομα στην δημοπράτηση του έργου. Το μεγάλο βήμα έγινε. Μαζί θα πορευτούμε μέχρι την ημέρα που θα το παραδώσουμε στην δική μας μεγάλη ναυτική οικογένεια των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων απανταχού της γης.

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της διεθνούς ημέρας των Μουσείων και εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των ναυτικών, των κατοίκων των Φάρσων αλλά και του συλλόγου φίλων του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου στέλνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια πολίτες αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους του νησιού μας και της Ελληνικής πολιτείας που δικαίωσαν τις προσδοκίες μας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου "φίλοι Ναυτικού Μουσείου Ιονίου"

Άγγελος Μπενετάτος συνταξιούχος Πλοίαρχος Ε.Ν




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250