Κοργιαλένειο Μουσείο: Εκδήλωση με θέμα «Παγκόσμια Υγεία και ποιότητα ζωής: οι προκλήσεις της σύγχρονης ζωής»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 12:25

Κοργιαλένειο Μουσείο: Εκδήλωση με θέμα «Παγκόσμια Υγεία και ποιότητα ζωής: οι προκλήσεις της σύγχρονης ζωής»

Θα μιλήσει ο Δρ Διονύσης Βουτσινάς, ιατρός Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος και τ. Συντονιστής-Διευθυντής ΕΣΥ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά

Το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου και ώρα 20:00, οργανώνει στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, εκδήλωση με θέμα

«Παγκόσμια Υγεία και ποιότητα ζωής:

οι προκλήσεις της σύγχρονης ζωής».

Θα μιλήσει ο Δρ Διονύσης Βουτσινάς, ιατρός Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος και τ. Συντονιστής-Διευθυντής ΕΣΥ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

Το θέμα της εκδήλωσης απορρέει από το γενικό θέμα , το οποίο έχει ορίσει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τη «Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023»: Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα ζωής», με τρεις κυρίως στόχους: 1.Παγκόσμια υγεία και ποιότητα ζωής, 2. Δράση για την κλιματική αλλαγή και 3. Ζωή στη Γη: προστασία της βιοποικιλότητας. Οι στόχοι αυτοί αντιστοιχούν σε τρεις από τους δέκα στόχους, τους οποίους έχουν ορίσει τα Ηνωμένα Έθνη για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα μουσεία, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, καθώς και τη σύγχρονη δημιουργία, συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου, ενώ με το κύρος τους και τις δράσεις που οργανώνουν μπορούν να προωθήσουν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, στην οποία στοχεύει η αειφορία.

Το  Κοργιαλένειο Μουσείο, αν  και  αγωνίζεται    για  την ύπαρξή του, συμμετέχει σε κάθε δράση που μπορεί να συμβάλει στην ποιότητα ζωής της κοινωνίας μας και απευθυνόμαστε σε όλες και όλους .

Από το Γραφείο




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250