Ένας οφειλόμενος αποχαιρετισμός στον καπετάν Γιάννη Δίπλα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 19:08

Ένας οφειλόμενος αποχαιρετισμός στον καπετάν Γιάννη Δίπλα

Έφυγε 1η Αυγούστου από τη ζωή ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος με καταγωγή από τα Μακρυώτικα  της Πυλάρου. Τότε χάραξε το τελευταίο και αιώνιο ταξίδι του ο καπετάν Γιάννης Δίπλας.Ξεκίνησε από το μικρό μας τόπο ,γύρισε όλο τον κόσμο, όμως ποτέ δεν ξέχασε τη γη που τον γέννησε και ποτέ δεν σταμάτησε  να διαβάζει και να διευρύνει το γνωστικό του πεδίο.Οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι ήταν το κυριότερο σημείο αναφοράς και θαυμασμού του.Στα νιάτα του ενστερνήστηκε  τις ιδέες της Αριστεράς για ένα πιο δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο.Είχε όμως πάντα μια κριτική ματιά και δεν δίσταζε να αναθεωρεί  να ακούει όλες τις απόψεις και να εκσυχρονίζεται .

   Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις ατελείωτες συζητήσεις στα καφενεία και τις ταβέρνες που είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο και κέρδιζε το ακροατήριο με τις πρωτότυπες και τολμηρές θεωρίες του.

   Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τα γλέντια μας  στα Παραλιακά  Πολιτιστικά Κέντρα (έτσι τα έλεγε) της Αθήνας που είχε πάντα πρώτη θέση.  

Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τις αναφορές και το θαυμασμό του για το ωραίο φύλο που όμως η ελεύθερη και αδούλωτη ψυχή του δεν δέχθηκε να στεγαστεί κάτω από μια τυπική οικογενειακή στέγη.Ανεκπλήρωτος στόχος του το Άγαλμα της....

   Έζησε μια γεμάτη ζωή και απόλαυσε τις χαρές της. Ήταν γαλεντόμος, ευεργέτησε, έδωσε δεν ζήτησε.  

     Αγαπημένε και αξέχαστε φίλε Γιάννη σε αποχαιρετώ με ένα στίχο από την Οδύσσεια που μας έλεγες και σου ταίριαζε."Πολλών δ' ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων".

Καλό σου ταξίδι!

Μάκης  Αλυσανδράτος

τ.Δήμαρχος Πυλάρου.




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250