Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς: Στηρίζουμε την απεργία για το Φορολογικό Νομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 08:39

Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς: Στηρίζουμε την απεργία για το Φορολογικό Νομοσχέδιο

Στις 3 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το συντονιστικό του κινήματος πολιτών. Αναφέρθηκαν μια σειρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Για το νομοσχέδιο που κατατίθεται στην βουλή για την πάταξη της φοροδιαφυγής συμφωνήσαμε τα εξεις:

Το νομοσχέδιο στο σύνολο του δεν "ακουμπά "τους μεγάλους φοροφυγάδες ούτε βάζει δεδομένα στο τομέα της φοροαποφυγης όταν κάποιοι "μεγάλοι" "έχουν την δυνατότητα μέσα από "παραθυράκια "του νόμου να φοροδιαφευγουν.

Μένει το μεγάλο κεφάλαιο στο απυρόβλητο που χρωστάει κάποια δις ευρώ και κυνηγάει τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες.

Αυτό σημαίνει πάταξη της φοροδιαφυγής;

Χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Ο καθένας να πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε την συνεδρίαση μας είναι οι πλειστηριασμοι των μικρών επιχειρήσεων και της 1ης κατοικίας. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να οργανωθούμε και να ενημερώσουμε τους δανειολήπτες να έρθουν στην κίνηση μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και χιλιάδες χάνουν τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις και τα χωράφια τους ,μετά την είσοδο των funds που ψήφισαν στο 3 μνημόνιο όλες οι κυβερνήσεις ταυτίστηκαν με τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων funds.

Δεν ξεχνάμε ότι παραδόθηκε ήδη στους αετονυχηδες για να σωθεί το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, οι δημόσιες υποδομές τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα τρένα, τα δημόσια κτίσματα κλπ.

Τώρα αρπάζουν και τις ιδιωτικές περιουσίες και φυσικά τις ελπίδες και το όραμα χιλιάδων ευαλωτων νοικοκυριών.

Δεν είναι δυνατόν τα funds να ξεσπιτωνουν και να αρπάζουν περιουσίες, του γείτονα μας,του μικρού εμπόρου, του συγγενή μας και να μένουμε άπραγοι.

Να προστατευτεί η 1η κατοικία ,είναι δικαίωμα .Για τις μικρές επιχειρήσεις και τα ευάλωτα νοικοκυριά να πληρώνουν βάση των πραγματικών δυνατοτήτων τους.

Η συντονιστική επιτροπή θα ξεκινήσει μια σειρά επαφών με την δημοτική και περιφερειακή αρχή όπως και με θεσμικούς παράγοντες, συλλόγους κλπ.

Τέλος, είπαμε για την ανάγκη μετώπου για την ακρίβεια ,το χρηματιστήριο ενέργειας που πρέπει να καταργηθεί, να επανέλθει η δημόσια ΔΕΗ.

Αποφασίσαμε την στήριξη της απεργίας για το φορολογικό που εξαγκηλαν οι εμπλεκόμενοι φορείς της πόλης μας.

 

Συντονιστική επιτροπή:

Μαρκάτος Μιχάλης : 6973708938

Κατσούδα Φανή : 6972824049

Βαρδαραμάτου Θεοδώρα : 6980170650




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250