Συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς - Ιθάκης Σπύρο Λουκάκη, για τα ζητήματα του κλάδου του εμπορίου (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 08:45

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς - Ιθάκης Σπύρο Λουκάκη, για τα ζητήματα του κλάδου του εμπορίου (Inkefalonia 89,2)

Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 

Στον Inkefalonia 89,2, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Πρόεδρος  του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σπύρος Λουκάκης, για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο του εμπορίου.

Ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να βρουν οι καταναλωτές στις Θερινές Εκπτώσεις που ξεκίνησαν την Δευτέρα και στην Κεφαλονιά και θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου. Τόνισε πως οι εκπτώσεις που γίνονται στην Κεφαλονιά είναι πραγματικές και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους καταναλωτές αν κάνουν την έρευνά τους στην αγορά.

Κάλεσε δε τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, καθώς όπως τόνισε, η δια ζώσης επαφή και επικοινωνία με τους καταστηματάρχες, η βόλτα στους εμπορικούς δρόμους του Αργοστολίου και γενικότερα της Κεφαλονιάς, έχει και ‘’ψυχοθεραπευτικό χαρακτήρα’’, ενώ κατ’ αυτό τον τρόπο στηρίζεται και η τοπική αγορά και τα χρήματα μένουν στο νησί της Κεφαλονιάς.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στις δράσεις ενημέρωσης που στόχο έχουν να βρίσκονται δίπλα στον επαγγελματία και να προωθούν τα ζητήματά του στην κεντρική κυβέρνηση.

Ανάλυσε επίσης το ζήτημα της ακρίβειας, τονίζοντας πάντως ότι σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, η Κεφαλονιά κρατιέται ακόμα σε ικανοποιητικά επίπεδα, όσον αφορά τις τιμές της.    

Ο κ. Λουκάκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα των POS στις επιχειρήσεις, ζητώντας από την κυβέρνηση ανοχή ώστε να καταφέρουν όλες οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Επίσης, ανέλυσε τα δεδομένα όσον αφορά την στελέχωση των επιχειρήσεων τονίζοντας πως το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι ακόμα υπαρκτό, αλλά στο ζήτημα της εφαρμογής της Ψηφιακής κάρτας εργασίας και τα προβλήματα που έχει αυτό δημιουργήσει.

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-161821686?si=56dd01451d3149faabe218782fc548e6&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250