Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βασιλική Κουτσούκου στο INKEFALONIA.GR

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Βασιλική Κουτσούκου, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα που καταγράφονται για την τρέχουσα τουριστική χρονιά.
Όπως τόνισε, «τα μηνύματα για τη χρονιά αυτή που διανύουμε τουριστικά είναι εξαιρετικά καλά». Εξέφρασε την πεποίθηση πως θα είναι μια χρονιά εξίσου καλή, αν όχι καλύτερη από την προηγούμενη, επισημαίνοντας πως «τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά».
Αναφερόμενη στην Κεφαλονιά, υπογράμμισε ότι διαθέτει μια ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα, η οποία καθορίζει και το τουριστικό της προϊόν. Εκτίμησε ότι το νησί έχει σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης, βασισμένα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαθέτει ως προορισμός, ενώ σημείωσε ότι «πάρα πολλές είναι οι δράσεις που υλοποιούνται από το Υπουργείο Τουρισμού».
Σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομών, έκανε λόγο για παρεμβάσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι οποίες, όπως ανέφερε, αφορούν και την Κεφαλονιά. Τόνισε πως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, τον τοπικό βουλευτή, τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς, κατά την οποία παρουσίασε αναλυτικά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε υποδομές που σχετίζονται με τη θαλάσσια πρόσβαση, τον αλιευτικό τουρισμό και τη γαστρονομία, έναν τομέα στον οποίο – όπως είπε – η Κεφαλονιά παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα.
Τέλος, σημείωσε πως συζητήθηκε και η ενίσχυση της τουριστικής προβολής του νησιού, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες δράσεις υλοποιούνται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «βρέθηκα εδώ για να εκπροσωπήσω την κυβέρνηση και να προωθήσουμε από κοινού την τουριστική ανάπτυξη της Κεφαλονιάς».
{https://www.youtube.com/watch?v=qBkDKkUYk3w/}