Θεσπίζονται αυστηρά μέτρα για φοροφυγάδες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 11:19

Θεσπίζονται αυστηρά μέτρα για φοροφυγάδες

Σύμφωνα με την «Real News», στον νέο νόμο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και ο οποίος στα μέσα του Σεπτεμβρίου θα έχει πάρει το «δρόμο» για τη Βουλή προβλέπονται αυστηρότατα μέτρα για φοροφυγάδες: α. Φυλακή χωρίς αναστολή: Οι ποινικές διώξεις για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής δεν θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, ακόμα και στην περίπτωση που οι παραβάτες δεχθούν να πληρώσουν !Μάλιστα, η ποινή τους δε θα αίρεται ούτε αν προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.  

β. Άμεση δήμευση περιουσίας: Η κινητή και ακίνητη περιουσία όσων συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες» θα δημεύεται άμεσα.

γ Ενέχυρο η περιουσία: Τα κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των συλληφθέντων για φοροδιαφυγή μπαίνουν άμεσα σε ενέχυρο, ώστε το Δημόσιο να μπορεί να παρακρατά ποσά έναντι των οφειλόμενων.

δ. Τέλος οι συμβιβασμοί και ευνοϊκά κίνητρα: Από τη στιγμή που θα τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νόμου, σταματούν αυτόματα οι διοικητικοί συμβιβασμοί, αλλά και η παροχή ευνοϊκών κινήτρων. Στις περιπτώσεις φόρου εισοδήματος, κατανάλωσης, περιουσίας, μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικής παροχής, δε θα μειώνεται ο πρόσθετος φόρος και δε θα υπάρχει η δυνατότητα καταβολής σε δόσεις.




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250