Δενδροφύτευση στα Λουρδάτα!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 11:12

Δενδροφύτευση στα Λουρδάτα!

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουρδάτων «Ο Πλάτανος» Χρήστος Κοσμάς, τα μέλη του συλλόγου Διονύσης και Μικαέλα Γαλιατσάτου, μαζί με αρκετούς κατοίκους της περιοχής συμμετείχαν στην πρωτοβουλία για δεντροφύτευση 20 πεύκων στο χώρο γύρω από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Χριστίνα Ζησιμάτου

 

Τις επόμενες μέρες η δεντροφύτευση – αναδάσωση λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς, θα συνεχιστεί στην Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής τούτη τη φορά φυτεύοντας Κυπαρίσσια.

Λίγα λόγια για το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής Τσιφάτων

Πρόκειται για ένα μεταβυζαντινό πετρόκτιστο εκκλησάκι που αρχικά ήταν ιδιοκτησία της οικογενείας Ορφανού, τώρα πλέον ανήκει στην ενορία της Ευαγγελίστριας Λουρδάτων. Είναι το μοναδικό κτίριο που σώθηκε μετά το πέρασμα του καταστροφικού για το χωρίο Τσιφάτα , χειμάρρου από το βουνό. Θεωρείται από τα παλαιότερα στο νησί μας και έχει μεγάλη αρχαιολογική σημασία. Στο εσωτερικό του διασώζονται μέχρι και σήμερα τοιχογραφίες μοναδικής αξίας. Ήταν για αρκετά χρόνια εγκατεστημένο, άλλα στις ημέρες μας ευημερεί και πάλι χάρις στην αγάπη των συγχωριανών μας. Το μεγάλο πανηγύρι γίνεται το καλοκαίρι στις 26 Ιούλιου με χορό , τραγούδι και φαγητά.


Ετικέτες:


16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250