Μυκηναϊκός τάφος Τζαννάτα: Ο μεγαλύτερος θολωτός τάφος στην νησιωτική Δ. Ελλάδα μένει θαμμένος στην αφάνεια για 30 χρόνια
Ίδρυμα Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή / George & Marie Vergottis Foundation
Μυκηναϊκός τάφος Τζαννάτα: o μεγαλύτερος θολωτός τάφος στην νησιωτική Δ. Ελλάδα μένει θαμμένος στην αφάνεια για 30 σχεδόν χρόνια κάτω από την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του ΥΠΠΟΑ.
Το μέγεθος του τάφου, η γεωμορφολογία του ευρύτερου χώρου και η πληθώρα μυκηναϊκών ευρυμάτων στην Κεφαλονιά από τις ανασκαφές του αείμνηστου Μαρινάτου στέλνουν πολλαπλά μηνύματα γιά σημαντικό μυκηναϊκό κέντρο στην Κεφαλονιά.
Σκοπός του Ιδρύματος και η προβολή «θεμάτων αναγομένων στην Κεφαλληνιακή ... Ιστορία, Αρχαιολογία κλπ». Ένα σπουδαίο μνημείο μυκηναϊκής εποχής, σε μία πανέμορφη γωνιά της Κεφαλονιάς παραμελείται συστηματικά από την Πολιτεία και τους αρμόδιους υπαλλήλους της. Παραθέτουμε φωτογραφίες του θολωτού τάφου και περιβάλλοντος χώρου – οστεφυλάκιο, ιερό άλσος (ελαιώνας), σφραγίδα του θολωτού τάφου, θέα από το παρακείμενο οικιστικό κέντρο – και προτρέπουμε όλους να το επισκεφθείτε γιατί το αξίζει. Πρώτους και καλύτερους τους συντοπίτες μας Κεφαλονίτες, αλλά και όλους όσους σέβονται την ιστορία του Ελλαδικού χώρου.
Και ενώ υπάρχουν εγκεκριμμένες αποφάσεις του ΥΠΠΟΑ και μελέτες για ένταξη σε ΕΣΠΑ, ο υπεύθυνος έφορος όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται αλλά κωλυσιεργεί και εμποδίζει. Συγχαρητήρια στην Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλονιάς, τα μέλη της και τους ιδιώτες που τόσα χρόνια σέβονται και συντηρούν την «βαρειά βιομηχανία» μας, τον Πολιτισμό. Συγχαρητήρια στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του νομού Κεφαλληνίας για την ερώτηση (συννημένη) που κατέθεσε στην Υπουργό Πολιτισμού. Ποιοί και γιατί εμποδίζουν τις επενδύσεις στην «βαρειά μας βιομηχανία»? Μακάρι η υπουργός να μην περιορισθεί σε μία τυπική, ξύλινη απάντηση αλλά να δώσει άμεσες εντολές στις υφιστάμενες υπηρεσίες για την ένταξη του μνημείου στο τρέχον ΕΣΠΑ.
Μυκηναϊκός τάφος Τζαννάτα: o μεγαλύτερος θολωτός τάφος στην νησιωτική Δ. Ελλάδα μένει θαμμένος στην αφάνεια για 30 σχεδόν χρόνια κάτω από την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του ΥΠΠΟΑ. Το μέγεθος του τάφου, η γεωμορφολογία του ευρύτερου χώρου και η πληθώρα μυκηναϊκών ευρυμάτων στην Κεφαλονιά από τις ανασκαφές του αείμνηστου Μαρινάτου στέλνουν πολλαπλά μηνύματα γιά σημαντικό μυκηναϊκό κέντρο στην Κεφαλονιά. Σκοπός του Ιδρύματος και η προβολή «θεμάτων αναγομένων στην Κεφαλληνιακή ... Ιστορία, Αρχαιολογία κλπ». Ένα σπουδαίο μνημείο μυκηναϊκής εποχής, σε μία πανέμορφη γωνιά της Κεφαλονιάς παραμελείται συστηματικά από την Πολιτεία και τους αρμόδιους υπαλλήλους της. Παραθέτουμε φωτογραφίες του θολωτού τάφου και περιβάλλοντος χώρου – οστεφυλάκιο, ιερό άλσος (ελαιώνας), σφραγίδα του θολωτού τάφου, θέα από το παρακείμενο οικιστικό κέντρο – και προτρέπουμε όλους να το επισκεφθείτε γιατί το αξίζει. Πρώτους και καλύτερους τους συντοπίτες μας Κεφαλονίτες, αλλά και όλους όσους σέβονται την ιστορία του Ελλαδικού χώρου. Και ενώ υπάρχουν εγκεκριμμένες αποφάσεις του ΥΠΠΟΑ και μελέτες για ένταξη σε ΕΣΠΑ, ο υπεύθυνος έφορος όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται αλλά κωλυσιεργεί και εμποδίζει. Συγχαρητήρια στην Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλονιάς, τα μέλη της και τους ιδιώτες που τόσα χρόνια σέβονται και συντηρούν την «βαρειά βιομηχανία» μας, τον Πολιτισμό. Συγχαρητήρια στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του νομού Κεφαλληνίας για την ερώτηση (συννημένη) που κατέθεσε στην Υπουργό Πολιτισμού. Ποιοί και γιατί εμποδίζουν τις επενδύσεις στην «βαρειά μας βιομηχανία»? Μακάρι η υπουργός να μην περιορισθεί σε μία τυπική, ξύλινη απάντηση αλλά να δώσει άμεσες εντολές στις υφιστάμενες υπηρεσίες για την ένταξη του μνημείου στο τρέχον ΕΣΠΑ.