Το Savoir Vivre ανανεώθηκε- Πώς πρέπει να φέρεστε στο εστιατόριο από 'δω και πέρα [λίστα]
Αν και οι κανόνες καλής συμπεριφοράς στο φαγητό δεν έχουν αλλάξει αισθητά όλα αυτά τα χρόνια, η «εισχώρηση» της τεχνολογίας στην ζωή μας, το υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα και ο επαναπροσδιορισμός των ανθρώπινων σχέσεων, έχει σαν αποτέλεσμα να προστεθούν νέα ήθη στο εγχειρίδιο που σου... μαθαίνει να ζεις.
Παρά την ανανέωσή του, ο στόχος παραμένει πάντα ίδιος. Το να είμαστε διακριτικοί και να φροντίζουμε να μην υπερβαίνουμε τα όρια (ώστε να μην έρθει σε δύσκολη θέση ο άλλος) είναι ο βασικός κανόνας του Savoir Vivre. Ιδού μερικές νέες «παρατηρήσεις» που ίσως θα έπρεπε να προσέξετε, αν βγείτε για φαγητό από ' δω και πέρα.
- Μην αφήνετε πάνω στο τραπέζι προσωπικά αντικείμενα, όπως κλειδιά, τσάντες και κινητά. Αν δεν έχετε που να τα τοποθετήσετε, ζητήστε βοήθεια από κάποιον υπεύθυνο.
- Αποφύγετε να μιλάτε στο κινητό ή να χαζεύετε στο Facebook την ώρα που τρώτε. Αν πρέπει να απαντήσετε σε μία επείγουσα κλήση, μιλήστε αφού απομακρυνθείτε από το τραπέζι.
- Το κρασί παραμένει ανδρική υπόθεση. Ο οικοδεσπότης είναι αυτός που θα διαλέξει, θα δοκιμάσει και θα σερβίρει (αν χρειαστεί).
- Οι κυρίες πλέον μπορούν να σταματήσουν να μένουν ακίνητες στο τραπέζι, ως ένδειξη ενδιαφέροντος από την πλευρά των κυρίων και μπορούν να σερβίρουν τα ορεκτικά ή τη σαλάτα στα πιάτα.
- Μην ξεχνάτε πως ο σεφ ενός εστιατορίου δεν είναι ο προσωπικός σας μάγειρας. Επιλέξτε κάποια από τις προτάσεις του μενού και μην ζητήσετε κάτι που δεν υπάρχει (με εξαίρεση πιθανές αλλεργίες ή άλλες ενοχλήσεις τις οποίες πρέπει να εξηγήσουμε κατά την παραγγελία).
- Το λογαριασμό τον αναλαμβάνει αυτός που σας προσκαλεί. Μπορείτε, βέβαια να συμμετάσχετε και εσείς, αλλά μην επιμείνετε.
- Σε περίπτωση που δεν πληρώνει ένας, ο καλύτερος τρόπος για να τακτοποιηθεί ο λογαριασμός είναι διακριτικά, εκτός του τραπεζιού. Έτσι δεν θα έρθει κανείς σε δύσκολη θέση και θα αποφευχθούν οι υπερβολές.
iefimerida.gr