ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος λόγω... μιας λάμπας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 19:13

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος λόγω... μιας λάμπας

“Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αλλάξουν μια λάμπα;”

Οι παλινωδίες της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που αποδομούν το Ε.Σ.Υ. συνεχίζονται. Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε εδώ και έναν μήνα, τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, λόγω βλάβης της λυχνίας του. Ναι…σωστά ακούσατε λόγω αδυναμίας να αλλάξουνε μια καμένη λάμπα! Μα αν αυτό δεν είναι ανικανότητα και αναλγησία, τότε τι είναι;;;

Οι ανάγκες των ασθενών εξυπηρετούνται κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από ιδιωτικό Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο στο νομό και με βάση τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ασθενείς που δεν δύναται να μετακινηθούν ή ασθενείς που εισέρχονται στο νοσοκομείο ως επείγοντα/έκτακτα περιστατικά να μην μπορούν να αντιμετωπισθούν  με ασφάλεια. Επίσης, ασθενείς που δεν έχουν την  οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν έστω την συμμετοχή στο ιδιωτικό κέντρο, θα πρέπει να κινδυνέψουν; Τέλος, ασθενείς με χρόνια προβλήματα όπως οι καρκινοπαθείς, που πρέπει να κάνουν τον έλεγχό τους για την εξέλιξη της ασθένειάς τους θα πρέπει να περιμένουν και αυτοί με κίνδυνο τη ζωή τους;

Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που δημιουργεί η μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο ΓΝΖ, είναι το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ μεταφέρει τους ασθενείς στον εξωτερικό ιδιωτικό αξονικό τομογράφο και τους επιστρέφει και πάλι πίσω στο νοσοκομείο, με ότι αυτό συνεπάγεται με τον περιορισμένο αριθμό διασωστών και ασθενοφόρων ανά βάρδια που καλείται να καλύψει ένα ολόκληρο νησί.

  • Επειδή ο ρόλος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να λύνει προβλήματα και να παράγει έργο και όχι να περιορίζεται σε προκλητικές από κάθε άποψη τυμπανοκρουσίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα ΜΜΕ, ότι όλα λειτουργούν «ρολόι».
  • Επειδή οι νησιωτικές περιοχές, εμφανίζουν αυξημένες ανάγκες υγειονομικής κάλυψης ειδικά με την έλευση των θερινών μηνών τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους όσο και για τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Η κοροϊδία έχει και τα όριά της!!! Ας ξεφύγουμε από τα γρανάζια της ψηφιοποιημένης γραφειοκρατίας του επιτελικού κράτους και ας κάνουμε τα ΜΕΓΙΣΤΑ για το Ε.Σ.Υ. και τους συνανθρώπους μας, που ιδίως αυτό το χρονικό διάστημα οικονομικής αιμορραγίας, έχουν ανάγκη τη δημόσια δωρεάν υγεία όσο ποτέ.

Η επικοινωνιακή διαχείριση των αδιεξόδων του Ε.Σ.Υ. δεν μπορεί να αποκρύψει το μέγεθός τους ούτε τη σκληρή αλήθεια: είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η απαξίωση του Ε.Σ.Υ. για χάρη του ιδιωτικού τομέα!

ΔΤ Μένουμε ΙΟΝΙΟ