4ήμερο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμού & Χορογραφίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 07:22

4ήμερο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμού & Χορογραφίας

Με τον Νικόλα Χατζηβασιλειάδη και την Ελένη Παργινού

 4ήμερο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμού & Χορογραφίας
με τον Νικόλα Χατζηβασιλειάδη και την Ελένη Παργινού.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων!

Η εταιρία καλλιτεχνικών παραγωγών «Κέντρο» διοργανώνει Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμού & Χορογραφίας με διδάσκοντες τους: Νικόλα Χατζηβασιλειάδη & Ελένη Παργινού.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν 27 με 30 Μαρτίου 2017, στην Αίθουσα Χορού Μεταξάτων (δίπλα από το νηπιαγωγείο) και τις ώρες: 17:30 έως 21:00.

Για πληροφορίες- εγγραφές επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 6948789186 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περιγραφή Σεμιναρίου:
Το κάθε μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη.
1ο μέρος:
(διάρκεια: 17:30 – 19:00)

Εστιάζει σε τεχνικές σύγχρονου χορού και στον αυτοσχεδιασμό. Σκοπό έχει να δουλευτούν η φυσική κατάσταση, η ενδυνάμωση και οι διαφορετικές ποιότητες της κίνησης.
2ο μέρος:
(διάρκεια: 19:15 – 21:00)
Εστιάζει στον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό πάνω σε κινησιολογικό υλικό του πρώτου μέρους. Σκοπό έχει την παραγωγή προσωπικού κινησιολογικού υλικού μέσα από συγκεκριμένους περιορισμούς και καθοδήγηση.

*Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον σύγχρονο χορό. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ:

Ο Νικόλας Χατζηβασιλειάδης γεννήθηκε το 1990 και κατάγεται από την Σκύδρα του Νομού Πέλλας. Αποφοίτησε το 2011 από την Δραματική Σχολή «Εμπρός - Θέατροεργαστήριο». Στη συνέχεια, διεύρυνε τις σπουδές του και αποφοίτησε το 2016, από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως ο Έκτορας Λυγίζος, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου και η Άννα Μακράκη. Επιπλέον, συμμετείχε στις παραστάσεις της Κρατικής Σχολής Χορού του «Open studio - Black Box», από το 2013 έως το 2016. Ακόμη, συνεργάστηκε με την Hellenic Dance Company στις παραγωγές «Open Frontiers» στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το 2015 αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής το 2014. Επίσης στο Μέγαρο Μουσικής το 2016 συμμετείχε στις παραγωγές «Fragile Matter-Juxtapose» και το«Tomorrow». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μερικά εκ των οποίων είναι: «Deltebre Danza Festival», 2015 - «Gaga Intensive», 2015. Τέλος, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των: Λίντα Καπετανέα, Damien Jalet, Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Tono Lachky, Αθανασία Κανελλοπούλου κ.α.

Η Ελένη Παργινού γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά απ’ όπου κατάγεται. Σπούδασε Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και την «Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης» (ΚΣΟΤ), και Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Εμπρός- Θεατροεργαστήριον». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και Εξωτερικό με τους Νίκο Καλογεράκη, Μιχάλη Ναλμπάντη, Χάρη Μανταφούνη, Hofesh Shechter κ.α., καθώς και Σεμινάρια Υποκριτικής με τους Μάγια Λυμπεροπούλου, Θωμά Μοσχόπουλο, Όλια Λαζαρίδου, Κάτια Γέρου, Σοφία Βγενοπούλου, Έκτορα Λυγίζο κ.α.Το 2005 και 2006 παρακολουθεί μαθήματα τεχνικής Σύγχρονου Χορού στα πλαίσια του Impulstanz Festival στην Βιέννη με τους: Inaki Azpilaga, David Zambrano, Ted Stoffer καθώς και ρεπερτορίου των ομάδων Ultima Vez και Rosas de Keersmaeker. Από το 2009 έως το 2013 παράλληλα με τις σπουδές στην δραματική παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής με την Ελένη Σκότη (Studio Nama), Θέατρο «ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ». Το 2012 και 2013 παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής πάνω στο Method Acting (Actor’s Studio) από τον Ανδρέα Μανωλικάκη. Ως χορεύτρια και ηθοποιός συνεργάστηκε με τους: Με τον Βαγγέλη Τελώνη, «99%», Open Studio της Κρατικής Σχολής Χορού, Altera Pars. Με την Αθηνά Βάχλα και την Hellenic Dance Company, “Liquid Splinters” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με την Αθηνά Βάχλα συνεργάστηκε επίσης στην παράσταση “Splinter in the Flesh” , Κέντρο Μελέτης Χορού «Ισιδώρας Ντάνκαν», σε παραγωγή του British Council. Συμμετοχή στην Χορογραφία “W-altos” της Αλίκης Καζούρη για το 1ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού, Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου ACS, Θέατρο Ροές. Συνδημιουργία Video Dance με τίτλο “D.R.E.A.Μ.”, M.A.D. Festival, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Με την Χαρά Ιωάννου και τον Pete Brooks, σε δική τους επιμέλεια και συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Central Saint Martins του Λονδίνου, στην παράσταση “An illustrated History of Longing”(devised theater), BIOS. Με τον Έκτορα Λυγίζο, «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» (Θέατρο ΑΡΤΙ).Με την Μαγδαληνή Σαββίδου, “WOYZECK” (Θέατρο ΑΡΤΙ). Με την Ελένη Σκότη, «ΑΤΑΞΙΑ» (Θέατρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ). Με τον Νίκο Κορνήλιο κ.α. Ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με την Ελένη Σκότη στις παραγωγές: «Η Εκδοχή του Μπράουνιγκ» του Τ. Ράττιγκαν και “Collection” του Χ. Πίντερ, Θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ.Από το 2014 παρακολουθεί την μέθοδο του Θεόδωρου Τερζόπουλου «Η επιστροφή του Διονύσου» (Θερινοί Κύκλοι, Θέατρο ΆΤΤΙΣ). Το 2016 σκηνοθετεί το διήγημα του Franz Kafka «Αναφορά σε μια Ακαδημία» που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2016 στο Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ στην Αθήνα καθώς και σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ιωάννινα. Το 2016 συστήνει μαζί με τον μουσικό Κώστα Φραντζή την καλλιτεχνική εταιρεία «ΚΕΝΤΡΟ».

dance seminar poster




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250