Kentro the Lab: 6ήμερο εργαστήριο Σωματικής έρευνας & Υποκριτικής
Από την Ελένη Παργινού
To Kentro the Lab στα πλαίσια των εργαστηριακών/σεμιναριακών δραστηριοτήτων του στο πεδίο των παραστατικών τεχνών, διοργανώνει 6ήμερο εργαστήριο Σωματικής έρευνας & Υποκριτικής.
Επιμέλεια- διδασκαλία: Ελένη Παργινού
Τόπος Διεξαγωγής:
Με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Κέφαλος.
Ημερομηνίες:
28/06 – 03/07/2018
19:00 – 22:00
Για πληροφορίες – Εγγραφές:
69448789186 – 6944581205
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περιγραφή:
Ποια εργαλεία σωματικά επιστρατεύω για την σκηνική μου παρουσία;
Πώς η σωματική μου φαντασία και δημιουργικότητα συμβάλλει στην βαθύτερη κατανόηση ενός θεατρικού κειμένου;
Πώς προσεγγίζω την υποκριτική μέσα από το σώμα μου;
«Στόχος του εργαστηρίου είναι να αναγνωρίσουμε τις σωματικές μας δυνατότητες ως ένα ανεξάντλητο εργαλείο της υποκριτικής τέχνης»
Ελένη Παργινού
Πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Δραματικής Τέχνης.
Πτυχιούχος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού.
Η Ελένη Παργινού γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά.
Σπούδασε Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και την «Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης» (ΚΣΟΤ), και Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Εμπρός- Θεατροεργαστήριον».
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και Εξωτερικό με τους Νίκο Καλογεράκη, Μιχάλη Ναλμπάντη, Χάρη Μανταφούνη, Hofesh Shechter κ.α., καθώς και Σεμινάρια Υποκριτικής με τους Μάγια Λυμπεροπούλου, Θωμά Μοσχόπουλο, Όλια Λαζαρίδου, Κάτια Γέρου, Σοφία Βγενοπούλου, Έκτορα Λυγίζο κ.α.
Το 2005 και 2006 παρακολουθεί μαθήματα τεχνικής Σύγχρονου Χορού στα πλαίσια του Impulstanz Festival στην Βιέννη με τους: Inaki Azpilaga, David Zambrano, Ted Stoffer καθώς και ρεπερτορίου των ομάδων Ultima Vez και Rosas de Keersmaeker. Από το 2009 έως το 2013 παράλληλα με τις σπουδές στην δραματική παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής με την Ελένη Σκότη (Studio Nama), Θέατρο «ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ».
Το 2012 και 2013 παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής πάνω στο Method Acting (Actor’s Studio) από τον Ανδρέα Μανωλικάκη.
Ως χορεύτρια και ηθοποιός συνεργάστηκε με τους: Με τον Βαγγέλη Τελώνη, «99%», Open Studio της Κρατικής Σχολής Χορού, Altera Pars. Με την Αθηνά Βάχλα και την Hellenic Dance Company, “Liquid Splinters” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με την Αθηνά Βάχλα συνεργάστηκε επίσης στην παράσταση “Splinter in the Flesh” , Κέντρο Μελέτης Χορού «Ισιδώρας Ντάνκαν», σε παραγωγή του British Council. Συμμετοχή στην Χορογραφία “W-altos” της Αλίκης Καζούρη, 1ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού, Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου ACS. Συνδημιουργία Video Dance με τίτλο “D.R.E.A.Μ.”, M.A.D. Festival, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Με την Χαρά Ιωάννου και τον Pete Brooks, σε δική τους επιμέλεια και συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Central Saint Martins του Λονδίνου, στην παράσταση “An illustrated History of Longing”, BIOS. Με τον Έκτορα Λυγίζο, «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» (Θέατρο ΑΡΤΙ).Με την Μαγδαληνή Σαββίδου, “WOYZECK” (Θέατρο ΑΡΤΙ). Με την Ελένη Σκότη, «ΑΤΑΞΙΑ» (Θέατρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ). Με το Νίκο Κορνήλιο κ.α.
Ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με την Ελένη Σκότη στις παραγωγές: «Η Εκδοχή του Μπράουνιγκ» του Τ. Ράττιγκαν και “Collection” του Χ. Πίντερ, Θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ.
Από το 2014 παρακολουθεί την μέθοδο του Θεόδωρου Τερζόπουλου «Η επιστροφή του Διονύσου» (Θερινοί Κύκλοι, Θέατρο ΆΤΤΙΣ).
Από το 2015 έχει διδάξει σε εργαστηριακό – ερευνητικό επίπεδο σε Θεατρικά εργαστήρια, Studio θεάτρου, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) καθώς και στην Θεατρική Ομάδα του τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Το 2016 σκηνοθετεί το διήγημα του Franz Kafka «Αναφορά σε μια Ακαδημία» που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2016 στο Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ στην Αθήνα καθώς και σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ιωάννινα.
Το 2017 σκηνοθετεί το WOYZECK του G. Büchner που παρουσιάστηκε στο 1ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς.
Από τον Φεβρουάριο του 2017 παρακολουθεί το πρόγραμμα «Θεωρητικές προσεγγίσεις & πρακτικές εφαρμογές στην Performance» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.