Πασχαλινο Τραπεζι: Πως Θα Το Απολαυσεις Χωρις Να Βαρυστομαχιασεις
Πάσχα χωρίς βαρυστομαχιά γίνεται; Ναι, και μάλιστα χωρίς να στερηθείς τίποτε από τα νόστιμα εδέσματα που περιλαμβάνει το πασχαλινό τραπέζι.
Η παρατεταμένη νηστεία σε συνδυασμό με την απότομη πολυφαγία που ακολουθεί είναι η κυριότερη αιτία του φαινομένου. Οι Διατροφολόγοι των Holmes Place σε ενημερώνουν για τη «βαρυστομαχιά» στην περίοδο του Πάσχα και σου προτείνουν λύσεις για να την αποφύγεις.
Διατροφικές οδηγίες υγείας για μετά τη νηστεία
Μετά τη νηστεία πρέπει να εντάξεις το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην καθημερινότητά σου σταδιακά. Το βράδυ της Ανάστασης μπορείς να φας μόνο την παραδοσιακή μαγειρίτσα ή το οικογενειακό γεύμα με κρέας που συνηθίζετε στο σπίτι και άφησε το γλυκό για την επομένη. Μετά το αναστάσιμο δείπνο μην κοιμηθείς αμέσως, αλλά δώσε στο στομάχι σου την ευκαιρία να ξεκινήσει ομαλά τη χώνεψη. Ιδανικά, περίμενε περίπου μία ώρα μετά το φαγητό προτού ξαπλώσεις. Στο πασχαλινό τραπέζι, δοκίμασε τα αγαπημένα σου μεζεδάκια. Το μυστικό για να απολαύσεις το Πάσχα χωρίς βαρυστομαχιά είναι να σταματήσεις το φαγητό μόλις χορτάσεις.
Συμβουλές για να αποφύγεις την βαρυστομαχιά
1. Όχι πολύ νερό κατά την διάρκεια των γευμάτων και συνετή κατανάλωση αλκοόλ (κάτω από 3 ποτά ημερησίως για τους άντρες κάτω από 65 ετών και 2 ποτά για γυναίκες και πάντα εφόσον δεν πρόκειται να οδηγήσεις μετά).
2. Μάσησε καλά τις τροφές και απόφυγε να τρως γρήγορα.
3. Απόφυγε την υπερβολική κατανάλωση καφέ, τσαγιού και προϊόντων που περιέχουν καφεΐνη μαζί με το αλκοόλ.
4 . Μην πίνεις αλκοολούχα ποτά με άδειο στομάχι.
5. Μείνε σταθερά σε ένα είδος ποτού και μην αναμιγνύεις τα ποτά μεταξύ τους.
6. Τα τρόφιμα πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο και δεν πρέπει να μένουν πάνω από δίωρο κρύα στο τραπέζι.