5 σούπερ τροφές για μυαλό «ξυράφι»
Ως κέντρο ελέγχου του σώματος, ο εγκέφαλος, είναι υπεύθυνος για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας. Από την αναπνοή και τη λειτουργία της καρδιάς, μέχρι την κίνηση και τη σκέψη μας, ο εγκέφαλός μας δουλεύει χωρίς διακοπή, 24/7.
Αυτός είναι και βασικός λόγος, για τον οποίο η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τον εγκέφαλό σου σε φόρμα. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις 5 τροφές με τις οποίες μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου, για μυαλό «ξυράφι».
Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα και η σκόνη κακάο, είναι γεμάτες με μερικές ενώσεις που τονώνουν τον εγκέφαλο, όπως φλαβονοειδή, καφεΐνη και αντιοξειδωτικά. Τα φλαβονοειδή της σοκολάτας συγκεντρώνονται στις περιοχές του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με τη μάθηση και τη μνήμη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτές οι ενώσεις μπορεί να ενισχύσουν τη μνήμη και επίσης να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πνευματικής έκπτωσης, που σχετίζεται με την ηλικία. Η σοκολάτα είναι επίσης μία από τις τροφές που μπορείς να προσθέσεις στη διατροφή σου, για να μειώσεις την όρεξή σου με φυσικό τρόπο.
Ξηροί καρποί
Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών, μπορούν να βελτιώσουν τους δείκτες υγείας της καρδιάς, η οποία συνδέεται στενά, με έναν υγιή εγκέφαλο. Αρκετά θρεπτικά συστατικά στους ξηρούς καρπούς, όπως τα καλά λιπαρά, τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη Ε, δικαιολογούν γιατί είναι η ιδανική προσθήκη τροφής για δυνατό μυαλό.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι γεμάτο με ισχυρές φυτικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών. Είναι επίσης πολύ υψηλό σε βιταμίνη Κ η οποία σύμφωνα με σχετικές έρευνες, συνδέεται με καλύτερη μνήμη και καλύτερη γνωστική κατάσταση. Πέρα από τη βιταμίνη Κ, το μπρόκολο είναι μια πολύ καλή προσθήκη στη διατροφή σου και για έναν ακόμα λόγο. Περιέχει μια σειρά από ενώσεις με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά ιδιότητες, οι οποίες ενισχύουν την προστασία του εγκεφάλου από διάφορες βλάβες.
Λιπαρά ψάρια
Όταν μιλάμε για τροφές που ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου, τα λιπαρά ψάρια βρίσκονται συχνά στην κορυφή της λίστας. Μιλάμε για ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα, ο τόνος, η ρέγγα και οι σαρδέλες, τα οποία εξασφαλίζουν στη διατροφή σου, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Πορτοκάλια
Μπορεί ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό να κάνει πέρα, αλλά το ίδιο μάλλον ισχύει και για τα πορτοκάλια. Τα πορτοκάλια, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, μια εξαιρετικά χρήσιμη βιταμίνη για την υγεία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C στο αίμα, συσχετίστηκαν με βελτιώσεις στη συγκέντρωση, τη μνήμη, την προσοχή και την ταχύτητα λήψης αποφάσεων. Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C που μπορείς να προσθέσεις στη διατροφή σου, είναι οι πιπεριές, το ακτινίδιο, οι ντομάτες και οι φράουλες.
ladylike.gr