Έρευνα αποκάλυψε ότι αυτή η υγιεινή τροφή μπορεί να είναι ο ένοχος για την ακμή σου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 13:43

Έρευνα αποκάλυψε ότι αυτή η υγιεινή τροφή μπορεί να είναι ο ένοχος για την ακμή σου

Όλοι θέλουμε το δέρμα μας, να είναι όμορφο, λαμπερό και ζωντανό.

Όμως, η κατάσταση του εξαρτάται απόλυτα από το τι τρώμε και το τι αναπνέουμε. 

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα στο πρόσωπο και το σώμα, τα οποία εκδηλώνονται κυρίως με τα ενοχλητικά σπυράκια.

Η ακμή είναι μια δερματολογική νόσος, η οποία απασχολεί πολύ όχι μόνο τους εφήβους, αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων και κυρίως των γυναικών.

Τα αίτια της ακμής είναι η κληρονομική προδιάθεση, ορμονικοί παράγοντες αλλά και ο τρόπος ζωής. Στοιχεία του τρόπου ζωής που επηρεάζουν την ακμή είναι η ποιότητα της διατροφής, το άγχος άλλα και η ανεπαρκής φροντίδα του δέρματος.

Οσον αφορά την διατροφή, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες τροφών που επιδεινώνουν την ακμή, ή προκαλούν έξαρσή της, σε άτομα που είναι επιρρεπή σε αυτή.

Πρόσφατη έρευνα ωστόσο αποκάλυψε ότι μια συγκεκριμένη σούπερ υγιεινή τροφή μπορεί να είναι ο ένοχος για την ακμή σου.

Ο λόγος για συμπληρώματα διατροφής και ιδίως τα σκευάσματα πρωτεΐνης.

Τα σκευάσματα πρωτεϊνης υπάρχουν μέσα στα γυμναστήρια, τα fitness clubs, τα κολυμβητήρια και γενικώς όλο και πιο πολλοί φαίνεται να τα έχουν εντάξει στην καθημερινή τους διατροφή.

Πλέον υπάρχουν παντού γύρω σου άνθρωποι που ανακινούν τα σέικερ τους και καταναλώνουν άφοβα τέτοιου είδους προϊόντα για να διατηρούν ένα ωραίο και καλογυμνασμένο σώμα. 

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος ωστόσο όπως τονίζουν οι ερευνητές με επικεφαλής την δερματολόγο Dr. Mona Gohara προκαλούν ακμή στο πρόσωπο. 

Shutterstock

Για όσους δεν γνωρίζουν η πρωτεΐνη ορρού γάλακτος ή αλλιώς whey protein είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής.

Είναι μια πλούσια πηγή των αμινοξέων λευκίνη και γλουταμίνη. Αυτά τα αμινοξέα κάνουν τα κύτταρα του δέρματος να αναπτύσσονται και να διαιρούνται πιο γρήγορα, πράγμα που μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό της ακμής.

Τα αμινοξέα στην πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορούν επίσης να προκαλέσουν την υψηλότερη παραγωγή ινσουλίνης από το σώμα, πράγμα που έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη της ακμής.

Αρκετές μελέτες ανέφεραν μια σχέση μεταξύ κατανάλωσης πρωτεΐνης ορού γάλακτος και ακμής σε άνδρες αθλητές.

bovary.gr




00 inkefalonia general ad 300X250