Πρώην λογογράφος του Πούτιν: «Αν ο Ρώσος πρόεδρος ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί μετά την εισβολή, δεν θα την είχε ξεκινήσει»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 13:15

Πρώην λογογράφος του Πούτιν: «Αν ο Ρώσος πρόεδρος ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί μετά την εισβολή, δεν θα την είχε ξεκινήσει»

Το κύριο κίνητρο για την εισβολή δεν είχε «καμία σχέση με την Ουκρανία ή με τις ΗΠΑ ή με το ΝΑΤΟ, αλλά με την φθίνουσα εγχώρια δημοτικότητα του Πούτιν», δηλώνει ο Αμπάς Γκαλιάμοφ

«Αν ο Πούτιν ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία, δεν θα το είχε κάνει ποτέ». Ποιος το λέει αυτό; Ένας άνθρωπος που -κατά κάποιο τρόπο- ήταν η φωνή του Ρώσου προέδρου, είχε μπει στο μυαλό του. Ο άλλοτε λογογράφος του, Αμπάς Γκαλιάμοφ.

Μιλώντας σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Γκαλιάμοφ, που πλέον ζει μόνιμα στο Ισραήλ, είπε: «Ο Πούτιν είναι έτοιμος να σταματήσει την εισβολή, αλλά χρειάζεται κάποιο τρόπαιο για να το παρουσιάσει στο ρωσικό κοινό και στις ρωσικές ελίτ».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο Πούτιν πίστευε ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν γρήγορη και αποφασιστική και θα τελειώσει σε «δύο ή τρεις ημέρες» μετά από τις οποίες θα ήταν σε θέση να επιβάλει μια κυβέρνηση-μαριονέτα. «Ο Ρώσος πρόεδρος καταλαβαίνει ότι μπήκε σε μπελάδες και σίγουρα δεν το υπολόγιζε», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι το κύριο κίνητρο για την εισβολή δεν είχε «καμία σχέση με την Ουκρανία ή με τις ΗΠΑ ή με το ΝΑΤΟ, αλλά με την φθίνουσα εγχώρια δημοτικότητα του Πούτιν», η οποία «πέφτει τα τελευταία τρία, τέσσερα χρόνια και τα αισθήματα διαμαρτυρίας αυξάνονται. Ο Πούτιν θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα». Αυτό -πρόσθεσε- τον ώθησε να ξεκινήσει τον πόλεμο με την ελπίδα ότι ο πατριωτισμός θα τονώσει τη δημοτικότητά του.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες διπλωματικές κινήσεις του Ισραήλ να μεσολαβήσει μεταξύ Μόσχας και Κιέβου -συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του πρωθυπουργού Μπένετ το Σαββατοκύριακο στη Ρωσία, όπου συναντήθηκε προσωπικά με τον Πούτιν- είπε ότι εάν ο ηγέτης της Ρωσίας είναι πρόθυμος να ακούσει τη λογική, «σίγουρα είναι μόνο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός που θα μπορέσει να φέρει σε πέρας μία τέτοια αποστολή».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι, από όλες τις χώρες του πρώτου κόσμου, από όλες τις δημοκρατικές χώρες, το Ισραήλ έχει τις καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία», εξήγησε και συμπλήρωσε: «Ο Πούτιν αντιμετωπίζει το Ισραήλ διαφορετικά. Έτσι, αν υπάρχει κάτι γενικά που μπορεί να βοηθήσει τη Δύση και τη Ρωσία να βρουν κοινό έδαφος, τότε αυτό είναι μέσω του Ισραήλ».

Πηγή: the algemeiner




00 inkefalonia general ad 300X250