Σοκολατένια μπισκότα με καρύδια, αμύγδαλα & μαρέγκα
Οι αυτοσχέδιοι συνδυασμοί για τα μπισκότα είναι ατελείωτη. Εδώ προτείνουμε μία μαλακή εκδοχή τους, με γέμιση ξηρών καρπών, που είναι ωραιότατα για κέρασμα.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 30
ΨΗΣΙΜΟ: 10 ΛΕΠΤΑ
Υλικά:
2 ασπράδια αυγών
½ φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
50 γρ. καρύδια τριμμένα
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
Εκτέλεση:
Τεμαχίζετε την κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπαιν-μαρί. Αφού λιώσει , αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα σιλικόνης.
Στη συνέχεια τρίβετε τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μούλτι, αλλά όχι να γίνουν σκόνη.
Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε τη λιωμένη χλιαρή κουβερτούρα στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά, για να μη χαθεί ο όγκος της μαρέγκας. Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα θα σφίξει ελαφρά. Ρίχνετε και τους ξηρούς καρπούς, για να αναμειχθούν ελαφρά.
Τοποθετείτε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι ρίχνετε κουταλιές στη λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνετε για 10’ στους 170 βαθμούς. Βγάζετε από τον φούρνο και περιμένετε να σταθεροποιηθούν πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα.
topontiki