Δροσερή Μους με Φρέσκες Φράουλες και Γιαούρτι
Αυτή η μους φράουλας είναι τόσο εύκολη που μπορούν να την φτιάξουν και τα παιδιά μόνα τους. Το πιθανότερο είναι ότι θα την φάνε και μόνα τους, γιατί απλούστατα δεν θα προλάβει να φάει κανείς άλλος (όπως έγινε στην δική μας περίπτωση). Και τα υλικά είναι τόσο αγνά, με φρέσκες λιωμένες φράουλες, χτυπημένο γάλα εβαπορέ, στραγγιστό γιαούρτι κι ελάχιστη ζάχαρη, που δικαιολογημένα έχει τόση απήχηση μεταξύ μικρών γευσιγνωστών. Για την μους με φρέσκες φράουλες και γιαούρτι (από advertorial γιαουρτιού σε κυπριακό έντυπο) χρειάσθηκα:
Υλικά (για 5-6 μερίδες):
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ στην κατάψυξη την κονσέρβα με το εβαπορέ να κρυώσει καλά, αλλά να μην στερεοποιηθεί, για 20-30’ καθώς και τον κάδο του μίξερ μέσα στο οποίο θα το χτυπήσω.
Τοποθετώ τις φράουλες και την άχνη ζάχαρη στο μπλέντερ να γίνουν πουρές,
και στο τέλος προσθέτω το γιαούρτι.
Αφαιρώ από την κατάψυξη το γάλα εβαπορέ και το χτυπάω στον κάδο για 5΄ μέχρι να αποκτήσει όγκο και να διπλασιαστεί. Αν προτιμώ μπορώ να αντικαταστήσω το χτυπημένο γάλα εβαπορέ με φρέσκια κρέμα γάλακτος για πιο γεμάτη γεύση.
Ρίχνω μέσα στο χτυπημένο γάλα τον πουρέ φράουλας με το γιαούρτι και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζω το μείγμα σε 5-6 ποτηράκια ή μπολάκια και τοποθετώ από μία φράουλα και 2-3 φιλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι.
Τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2-3 ώρες και να γίνει δροσερό.
Καλή απόλαυση και καλό μας τριήμερο!
- ½ κιλό φρέσκες φράουλες εποχής (για να είναι νόστιμες και γλυκές) και κρατάω 5-6 μικρές για γαρνιτούρα,
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (10%),
- 2/3 φλ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ,
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη,
- λίγα φύλλα δυόσμου (για το γαρνίρισμα).
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ στην κατάψυξη την κονσέρβα με το εβαπορέ να κρυώσει καλά, αλλά να μην στερεοποιηθεί, για 20-30’ καθώς και τον κάδο του μίξερ μέσα στο οποίο θα το χτυπήσω.
Τοποθετώ τις φράουλες και την άχνη ζάχαρη στο μπλέντερ να γίνουν πουρές,
και στο τέλος προσθέτω το γιαούρτι.
Αφαιρώ από την κατάψυξη το γάλα εβαπορέ και το χτυπάω στον κάδο για 5΄ μέχρι να αποκτήσει όγκο και να διπλασιαστεί. Αν προτιμώ μπορώ να αντικαταστήσω το χτυπημένο γάλα εβαπορέ με φρέσκια κρέμα γάλακτος για πιο γεμάτη γεύση.
Ρίχνω μέσα στο χτυπημένο γάλα τον πουρέ φράουλας με το γιαούρτι και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζω το μείγμα σε 5-6 ποτηράκια ή μπολάκια και τοποθετώ από μία φράουλα και 2-3 φιλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι.
Τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2-3 ώρες και να γίνει δροσερό.
Καλή απόλαυση και καλό μας τριήμερο!
dailycious.gr
Μοιράσου: